Ljudski odnosiPraktična Lola

Najbolja saputnica – najbolja drugarica

Sezona godišnjih odmora polako počinje i u vama se budi želja za putovanjima? Imamo rješenje za one koji žele barem vikend pobjeći iz svog grada i provesti ga na drugom mjestu. Potrebno je samo jedno. Povesti svoju najbolju drugaricu sa vama, jer…

Sara Velaga

Sezona godišnjih odmora polako počinje i u vama se budi želja za putovanjima? Imamo rješenje za one koji žele barem vikend pobjeći iz svog grada i provesti ga na drugom mjestu. Potrebno je samo jedno. Povesti svoju najbolju drugaricu sa vama, jer niste ni slutile koliko vas zabave čeka. U konačnici je sasvim nevažno gdje idete, sve dok znate s kim idete. Zato vas podsjećamo na razloge zbog kojih je sjajno putovati sa drugaricom.

Prvenstveno možete da rasteretite svoj kofer. Ponesite pola od predviđenog, jer s njom možete dijeliti sve. Možete konačno ostvariti vaše zajedničke želje, koje ste imale godinama. Od onih predviđenih putovanja, do mjesta koja su vama posebno važna. Ona će imati strpljenja da napravi bilion fotografija, kako bi imale savršenu za Instagram. Neće vas čudno gledati, jer je navikla da se zezate i objavljujete samo najbolje fotografije.

Bićete najveća podrška jedna drugoj. Ako bilo šta krene po zlu ili nepredviđeno, a pogotovo ako krenete sa svojim “emotivnim prtljagom”. Imaće strpljenja da sluša ponovo o njemu, koji vas je razočarao, naljutio, ostavio ili jednostavno živcirao u posljednje vrijeme.

Nećete se bojati suludih stvari, koje samo vama dvjema mogu pasti na pamet. Ako predložite neki adrenalinski sport, ulazak u striptiz bar ili bilo šta drugo, ona će reći: “Zašto ne?” Međutim, isto tako možet računati i da ćete jedna drugoj reći kad je nešto pogrešno i kad je dosta. Zato je sjajno što je ona tu, jer iskrena drugarica ne brine za vaše reakcije, jer će reći sve što misli.

Nećete biti pod stresom zbog planiranja putovanja. Zato što vam je jasno da je većina vaših interesovanja zajednička pa će biti veoma jednostavno shvatiti gdje i šta želite. Upoznaćete se i više nego što ste očekivale i dodatno zbližiti, jer ćete otkriti i neke stvari koje možda ranije niste znale.

drugarice

Ako odlučite jedan dan preskočiti obilazak grada i samo ležati u sobi, ona će shvatiti i pustiti vas na miru. Bićete sigurni, jer će s vama biti neko ko vam je drag i bezbjedan, a i vaša porodica će manje brinuti. Kada vam zafali objektivnosti (što je manje-više uvijek) dobićete njenu perspektivu događaja, koja može biti potpuno suprotna od vaše, što će u konačnici za rezultat imati potpuno novi stav i mišljenje.

Kada je riječ o novcu, na nekim stvarima ćete štediti, a na drugim nekontrolisano trošiti. Ponekad će se desiti da je ona ta koja je “glas razuma” i koja će reći šta vam je stvarno potrebno, a nekad će se desiti i obrnuta situacija. Ako vas počne nervirati, jednostavno ćete joj to reći, kao i ona vama.

Šta god da se desi nema glupih i sramotnih stvari, jer prošle ste svašta zajedno pa je sve dozvoljeno. Na ovom putovanju ćete imati nezaboravne trenutke, koji će vas podsjetiti zašto je ona baš najbolja drugarica i zašto je volite.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije