AktivizamHrabra Lola

Model sa hidžabom prvi put na naslovnici časopisa Vogue

Po prvi put u istoriji, na naslovnici najpoznatijeg modnog magazina u svijetu, nalazi se model s hidžabom, prenose mediji. Prekrasna Halima Aden krasi naslovnicu Vogue Arabia u crno-bijeloj haljini koja se idealno slaže s crno-bijelim hidžabom. Halima je u centar…

Redakcija

Po prvi put u istoriji, na naslovnici najpoznatijeg modnog magazina u svijetu, nalazi se model s hidžabom, prenose mediji.

Prekrasna Halima Aden krasi naslovnicu Vogue Arabia u crno-bijeloj haljini koja se idealno slaže s crno-bijelim hidžabom. Halima je u centar pažnje došla nakon nošenja revije Kanye Westove Yeezy Season 5, na kojoj je takođe po pisti šetala glave pokrivene hidžabom. Manekenka je svoju sreću i ponos podijelila i na vlastitom Instagram profilu uz komentar:

” Taj nevjerovatan i sanjiv trenutak kada se vidiš na naslovnici Voguea! Neopisivo sam zahvalna na prilici da krasim junsku naslovnicu”.

Reakcije na naslovnicu su pozitivne iz svih dijelova svijeta, a Vogue je još jednom pokazao kako se na elegantan način boriti protiv predrasuda.

Fena

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije