SimpatičnoZabavna Lola

Deset razloga zbog kojih ćete zavoljeti ljetni raspust

Love Barnett je majka koja radi od kuće i provodi mnogo vremena sa svojom dječicom. Svakog dana sluša svoje prijateljice kako kukaju zbog toga što se bliži ljetni raspust kada njihova djeca ne idu u školu. No, ona smatra da…

Vesna Drakulic

Love Barnett je majka koja radi od kuće i provodi mnogo vremena sa svojom dječicom. Svakog dana sluša svoje prijateljice kako kukaju zbog toga što se bliži ljetni raspust kada njihova djeca ne idu u školu. No, ona smatra da kraj školske godine nije nešto čega se treba užasavati i ima čak deset razloga zašto voli ljetni raspust.

  • Ne morate ustajati u cik zore kako biste panično tražili izgubljenu cipelu ili da raspetljate čupavu kosu svoje kćerke ili sina.
  • Nema više svakodnevnog pripremanja užine (“koja mora biti raznovrsna”, šapuće vam glasić u vašoj glavi) i njeno pakovanja za školu.
  • Nema više molbi da potpišete poruku od učiteljice prije nego što uopšte i progledate / popijete prvu jutarnju kafu ili sekundu prije izlijetanja vaše djece iz kuće.
  • Nema više noćnih obilazaka prodavnica koje rade da biste kupili nešto što je hitno potrebno za školu sljedećeg jutra. Nema više projekata. Nema više domaćih zadataka. Hura!
  • Četiri dana u sedmici možete živjeti od kokica, sladoleda na štapiću, kupovnih sokova i sendviča bez opasnosti od toga da će vas teta u vrtiću ili učiteljica pred svima pitati šta to, pobogu, spremate svojoj djeci da jedu!

  • Baka više neće moći da se izvlači sa izgovorom: “Neee, ne možeš da spavaš kod mene zato što sutra ujutro moraš u školu.”
  • Ljeto je sinonim za činjenicu da ne morate nigdje biti. Nigdje. Nema obaveza. Možete da se bavite nekim sportom ako to želite. Ali ne morate.
  • Možete ostati budni do kasno u noć. Nema svađanja oko odlaska na spavanje. Možete da spavate dokad hoćete. Ili barem do šest ujutro dok vaš klinac, koji uopšte ne mari za to da ste na odmoru, ne odluči da je vrijeme da svi ukućani ustanu.
  • Točeni sladoled u gradu. Vi ga možda mrzite, ali nekima je to kao da je Djed Mraz usred ljeta stigao sa Sjevernog pola.
  • Kupanje u bazenu i boravak na svježem vazduhu toliko će slatko umoriti vaše klince i klinceze da će se u sedam časova uveče potpuno sami srušiti u krevet i čvrsto spavati.

S osmijehom na licu Love poručuje mamama širom svijeta da se sjete ovih deset briljantnih stvari kada počnu očajavati zbog ljetnog školskog raspusta – zato što odmor uskoro stižeeee!

Izvor: Scary Mommy

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije