LjudiRadoznala Lola

Najokrutnije žene u istoriji: Zločini koji se ne zaboravljaju (II dio)

Nakon prvog dijela serijala o najokrutnijim ženama u istoriji, u kome smo prikazali zločine žena koje su vladale različitim dijelovima svijeta, sada vam donosimo novih pet imena i užasnih priča koje stoje iza njih. Ovaj put smo se odmakle od aristokratije…

Vanja Stokic

Nakon prvog dijela serijala o najokrutnijim ženama u istoriji, u kome smo prikazali zločine žena koje su vladale različitim dijelovima svijeta, sada vam donosimo novih pet imena i užasnih priča koje stoje iza njih.

Ovaj put smo se odmakle od aristokratije i carskih prijestola, te se spustile među građanstvo. Pronašle smo pet sasvim običnih žena iz komšiluka, koje su činile strahovite zločine nad svojim porodicama, komšijama i nedužnom djecom. Neke su to radile zbog finansijske dobiti, druge su bile omađijane natprirodnim silama, dok su neke prosto uživale u krvavim pohodima.

Vražja Belle

Krajem 19. vijeka Belle Gunness započela je u SAD svoj krvavi pir tokom koga je ubila 40 muškaraca, žena i djece. Koristila je različite otrove i mesarski nož, a smatra se da je ubila i svoje dvoje djece. Zločini su počeli zbog novčane koristi, prvo je njena prodavnica izgorjela pod sumnjivim okolnostima, a zatim je njen muž umro na dan kada su se poklapale dvije polise osiguranja.

Ubrzo se udala za drugog čovjeka i rodila mu djecu, ali su svi umrli sumnjivom smrću. Objavljivala je oglase za traženje muža, svakog kandidata uspavljivala sedativima a zatim kasapila nožem. Čak je usvojila troje djece, koji su takođe tragično završili.

Ova žena ne da nije odgovarala za svoje zločine, već nikada nije uhvaćena, a tijela i kosturi njenih žrtava su pronađeni u njenoj kući nakon požara. Pronađen je i jedan leš bez glave za koji se sumnja da bi možda mogla biti Belle, ali nikada nije identifikovana.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije