LjudiRadoznala Lola

Sva tuga svijeta sadržana na samo jednoj fotografiji

Sredinom šezdesetih godina prošlog vijeka britanski fotograf Ken Griffith je objavio seriju fotografija pod imenom “In An English Country Garden” (“U bašti u engleskom selu”) na kojima je prikazana godina života gospodina i gospođe Sweetman. Svakog mjeseca, sve do smrti…

Vesna Drakulic

Sredinom šezdesetih godina prošlog vijeka britanski fotograf Ken Griffith je objavio seriju fotografija pod imenom “In An English Country Garden” (“U bašti u engleskom selu”) na kojima je prikazana godina života gospodina i gospođe Sweetman. Svakog mjeseca, sve do smrti gospođe Sweetman, ovaj bračni par mu je pozirao u bašti. Kako bi drugim ljudima ispričao priču o ljubavi i gubitku, Ken je na kraju slikao gospodina Sweetmana samog u bašti, nakon smrti njegove žene.

Na prvih 11 fotografija jedina razlika je u godišnjim dobima zbog kojih je bašta bila u punom sjaju ili čvrstom zimskom snu. Gospođa Sweetman je uvijek stajala sa desne, a njen muž sa lijeve strane. Samo na posljednjoj fotografiji gospodin Sweetman stoji na desnoj strani, sam, bez svoje voljene supruge koja je, nažalost, preminula. Kliknite na galeriju fotografija i pogledajte priču koja bez riječi svjedoči o životu, ljubavi i gubitku voljene osobe.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije