PorodicaPraktična Lola

Sestre blizanke 25 godina nisu znale jedna za drugu

Između njih je bilo 8.000 kilometara i 25 godina života. Dvije djevojke koje se nikad nisu vidjele, niti su znale da postoje, rođene su istog dana 19. novembra 1987. u Južnoj Koreji i obje su date na posvajanje. Ovo je…

Vesna Drakulic

Između njih je bilo 8.000 kilometara i 25 godina života. Dvije djevojke koje se nikad nisu vidjele, niti su znale da postoje, rođene su istog dana 19. novembra 1987. u Južnoj Koreji i obje su date na posvajanje. Ovo je priča koja će vas dirnuti duboko u srce, rasplakati vas i učiniti da povjerujete da ništa na ovom svijetu nije nemoguće. Ovo je priča o sestrama blizankama, razdvojenim odmah nakon rođenja, koje su nakon 25 godina pronašle jedna drugu!

Anais Bordier je oduvijek znala da je usvojena. Imala je samo tri mjeseca kada su je usvojili Jacques i Patricia Bordier. Odrasla je u Parizu i Briselu, a nakon završenog fakulteta u Francuskoj sa 22 godine odselila je u London kako bi studirala modni dizajn. Jednog dana njen prijatelj Kelsang ju je tagovao u video – snimku na Facebooku misleći da je to ona.

No, Anais nikad dotad nije postavila svoj video na YouTube.

“Kada sam malo bolje pogledala, vidjela sam da djevojka ima moje lice, moju kosu i moje pjegice… Ali to nisam bila ja. Non – stop sam gledala video, pokušavala sam da pronađem razliku između nas dvije, ali nije je bilo. Ta djevojka i ja smo bile identične”, otvoreno priča Anais.

Anais i Samanhta su razdvojene odmah nakon rođenja

Bezuspješno je pokušavala da sazna ko je ta tajanstvena djevojka, ali ispod videa nije bilo nikakvih detalja tako da je Anais nakon nekog vremena digla ruke. No, u februaru 2013. godine Kelsang joj je poslao poruku u kojoj je pisalo da se ta djevojka opet pojavila u trejleru za film “21 and over”. Anais je brzo potražila trejler, zatim je posjetila WEB stranicu o filmovima IMDB i potražila ime te djevojke u informacijama o filmu. I napokon ga je našla.

Djevojka se zvala Samantha Futerman i živjela je u Los Angelesu, a datum i mjesto njenog rođenja bili su isti kao i Anaisini – 19. novembar 1987. godine, Južna Koreja.

Anais je bila toliko šokirana da je na sljedećoj stanici izašla iz autobusa i nazvala svoju majku. Sve joj je ispričala i Patricia ju je pitala ono što se ona bojala i da pomisli: “Misliš li da bi ona mogla biti tvoja sestra blizanka?”

To pitanje Anais nije dalo mira. Nikako nije mogla prestati da razmišlja o tome da negdje na ovom svijetu postoji djevojka koja izgleda identično kao i ona. Počela je da pretražuje Internet kako bi našla više informacija i samo jedan klik odveo ju je na Samanthin Facebook.

“Dugo sam sastavljala poruku za Samanthu. Rekla sam joj šta mislim, u šta sumnjam i pozvala je da pogleda moje slike na Facebooku i sama se uvjeri”, ispričala je Anais.

Poruka je bila poslata.

“Kada sam dobila poruku od Anais emocije su mi se potpuno izmiješale. Prvo sam pomislila da neka čudakinja ima moju fotografiju, no onda sam vidjela da je rođena istog dana kad i ja”, priča Samantha.

“Gledala sam sliku za slikom i mislila ‘Toliko mi je slična, zar se ovo stvarno dešava?’. Bila sam neobično mirna, ali zaista uzbuđena. Stalno sam se pitala da li ja to zaista imam blizanku i koliko je to sve šašavo? Bila sam više ushićena nego uplašena.”

Samantha je odgovorila Anais sa rečenicom “Čovječe, pa mi smo stvarno blizanke!”

Kontakt je bio uspostavljen i prvo što su razmijenile bili su zapisi o usvajanju koji su im otkrili nevjerovatnu činjenicu, a to je da su rođene u istoj klinici. Narednih sedmica Anais i Samantha su se svakodnevno dopisivale, razmjenjivale fotografije iz djetinjstva i sadašnjosti, pričale o svojim porodicama i životima, a onda su se dogovorile da razgovaraju preko Skypea. Dva potpuno ista lica na ekranu, isti pokreti rukama, isti osmijesi, isto prevrtanje očima – nisu mogle da vjeruju šta im se dešava! Smijale su se i pričale puna tri sata. Odmah su se dogovorile da se moraju vidjeti uživo i odlučile su da Samantha dođe u London na Anaisin diplomski.

Pošto je Samantha bila u filmskoj industriji (publika širom svijeta je se sjeća po ulozi Satsu u filmu “Memoari jedne gejše”) predložila je da snime dokumentarac o njima dvjema. Pored toga, našle su doktoricu u Americi koja je bila stručnjak za blizance razdvojene odmah poslije rođenja i poslale su joj uzorke za DNK analizu.

Tri mjeseca nakon njihovog prvog razgovora preko Skypea Samantha je sa roditeljima i braćom stigla u Englesku. Njeni prijatelji koji su radili na dokumentarnom filmu o Anais i Samanthi iznajmili su stan u istočnom Londonu gdje su se njih dvije trebale sresti. I 26. februara 2013. godine Anais i Samantha su se konačno našle u istoj prostoriji.

Prvi susret

“Nismo se mogle prestati gledati. Imala sam osjećaj kao da je ona moje ogledalo. Tada sam prstom dotakla njenu glavu i obje smo prasnule u smijeh”, uzbuđeno objašnjava Anais. “Htjela sam da uspostavim fizički kontakt s njom. Nisam znala šta da radim.”

Samantha se sa osmijehom na licu sjeća njihovog prvog susreta.

“Kada smo se vidjele prvi put u životu bile smo kao polarizovani magneti, kad bismo se previše približile jedna drugoj, nismo se mogle dodirnuti. No, kada smo se nakon dva dana zagrlile, to je bilo nešto predivno”, ispričala je Samantha.

U stanu je odjednom bilo previše ljudi, a jedino što su njih dvije željele je da budu same. Otišle su na ručak, ali su na putu do restorana stalno zastajkivale i gledale svoje odraze u izlozima. Nisu prestajale pričati. Saznale su da obje mrze kuvanu mrkvu i bile su još više iznenađene kada su shvatile da su tog dana stavile isti lak na nokte!

Sutradan im se javila doktorica iz Amerike sa rezultatima DNK analize. Kad su uključile Skype, doktorica je sa osmijehom na licu rekla Anais: “Okreni se i zagrli svoju identičnu sestru blizanku!” Čuvši te riječi, Samantha je pala sa stolice i sestre su se počele smijati zajedno sa svima ostalima u sobi.

“Nismo mogle prestati da pričamo cijelu sedmicu i nisam mogla da vjerujem koliko smo slične. Obje smo nespretne i imamo isti čudan smisao za humor. Ona uopšte ne mora da mi objašnjava bilo šta o sebi i savršeno me razumije”, sa suzama radosnicama u očima priznaje Anais.

Tih sedam dana im je proletjelo kao u najljepšem snu i prošlo prebrzo za sestre koje su se napokon našle poslije 25 godina razdvojenosti. Anais je posjetila Samanthu u Los Angelesu i zajedno su otputovale u Južnu Koreju gdje su prisustvovale konferenciji  koju je organizovalo Međunarodno korejansko udruženje za usvajanje.

Sestre su pokušale da stupe u kontakt sa svojom biološkom majkom, ali žena čije se ime navodi na njihovim papirima za usvajanje poriče da je ikad imala djecu. Objema je to veoma teško palo, ali se tješe time što imaju jedna drugu i što su članovi njihovih porodica postali veliki prijatelji.

“Da moji prijatelji nisu bili toliko opsjednuti YouTube – om i da ja nisam odlučila da se bavim glumom, možda nikad ne bismo saznale jedna za drugu. No, sve se savršeno posložilo. Anais i ja nastavljamo da pratimo svoje snove i jedva čekamo da se opet vidimo. Planiramo da putujemo zajedno negdje gdje nijedna od nas nije bila”, priča Samantha dok sa ljubavlju grli svoju sestru blizanku.

Kliknite na video ispod teksta i pogledajte trejler za film “Twinsters” koji donosi priču o dvije sestre blizanke, razdvojene odmah nakon rođenja i spojene vodama života nakon punih 25 godina.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije