VauZabavna Lola

Neobjavljene pjesme Johnnyja Casha uskoro na novom albumu

Brad Paisley je na svom nedavno objavljenom albumu “Love and War” snimio pjesmu koju je 1967. godine Johnny Cash napisao o svojoj ženi June Carter Cash. Bio je to jedan dragulj iz Cashove zbirke poezije “Forever Words” za koji nije…

Vesna Drakulic

Brad Paisley je na svom nedavno objavljenom albumu “Love and War” snimio pjesmu koju je 1967. godine Johnny Cash napisao o svojoj ženi June Carter Cash. Bio je to jedan dragulj iz Cashove zbirke poezije “Forever Words” za koji nije bilo muzike. Zato je Brad uzeo gitaru u ruke i komponovao pjesmu “Gold All Over The Ground”.

I izgleda da je to tek početak otkrivanja skrivenog pjesničkog blaga Johnnyja Casha. Njegov i Junin sin John Carter Cash ovih dana poziva muzičare, tekstopisce i kompozitore iz Nashvillea da mu se pridruže u radu na projektu u okviru kojeg će se komponovati pjesme koje su ostale iza njegovog oca. Neke od njih nisu napisane do kraja pa će tekstopisci imati tu čast da dovrše pjesme Čovjeka U Crnom. Među muzičarima koji već rade na tom projektu su Jamey Johnson i basista benda “Trick Pony” Ira Dean.

“Ne dešava se svaki dan da možete dovršiti pjesmu čuvenog Johnnyja Casha”, napisao je Ira na svom Facebook profilu. “Johnny, volio bih da si još uvijek među nama. Bilo bi mnogo zabavnije. Hvala tvom sinu na tome što mi je omogućio da budem dio ovog projekta.”

John Carter Cash

Jamey Johnson je oduševljen idejom Johna Cartera Casha i jedva čeka da album bude objavljen.

“John Carter Cash ima mnogo pjesama koje je njegov otac napisao i za koje nema muzike. Znam da je veoma ponosan i srećan zbog saradnje sa Chrisom Cornellom i što su uspjeli završiti i snimiti pjesmu prije Chrisove smrti”, ispričao je Jamey i dodao “Ja sam radio na nekoliko pjesama. Neke od njih nisu imale drugu strofu, pa smo ih pisali John Carter Cash i ja.”

Prošlo je 14 godina od smrti Johnnyja Casha, ali on i dalje doprinosi veličanstvenosti muzike. Još uvijek se ne zna ime projekta, niti kada će album biti objavljen, ali dok čekate, poslušajte kako zvuči pjesma “Gold All Over The Ground” u izvođenju Brada Paisleyja.

"Gold All Over the Ground" Official Music Video

Their love lives on.

Posted by Brad Paisley on Dienstag, 25. April 2017

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije