Hrabra LolaLoliteti

Njegove ruke su među najspretnijima na svijetu

Miroslav Škorić iz Banjaluke jedan je od osam najboljih masera na svijetu, odlučile su sudije Svjetskog prvenstva u masažama koje je početkom juna održano u Kopenhagenu. Predstavljajući Bosnu i Hercegovinu, Miroslav se našao među 80 učesnika iz 30 zemalja, te demonstrirao svoje…

Vanja Stokic

Miroslav Škorić iz Banjaluke jedan je od osam najboljih masera na svijetu, odlučile su sudije Svjetskog prvenstva u masažama koje je početkom juna održano u Kopenhagenu.

Predstavljajući Bosnu i Hercegovinu, Miroslav se našao među 80 učesnika iz 30 zemalja, te demonstrirao svoje vještine. O pobjednicima je odlučivalo sedam sudija iz Danske, SAD, Engleske, Belgije, Mađarske, Maroka i Njemačke.

“Takmičenje je bilo sjajno organizovano, a prikazane masaže su postajale umjetnost. Ona sa kojom sam se ja predstavio je moj pristup kombinaciji osnovne Švedske masaže i klasične masaže sa integrisanim elemenatima slobodnog stila. Taj način rada je rezultat dugogodišnjeg usavršavanja i istraživanja u oblastima masaža, što mi je donijelo odličan rezultat i nagrađeno medaljom”, priča Miroslav za magazin Lola.

Takmičari su nastupali u pet kategorija, a on je u konkurenciji Švedske masaže osvojio drugo mjesto i odlukom sudija se plasirao među osam najboljih masera u opštem plasmanu. Kako ističe, pored vještina u masiranju, takmičari su morali da polažu tekstove iz anatomije, fiziologije, patologije i istorije masaže.

Čarobnom svijetu masiranja priključio se 2004. godine, da bi tri godine nakon toga odlučio da se masažama potpuno posveti i na njima izgradi karijeru.

“Tokom proteklih devet godina stalno sam radio na svojoj edukaciji i usavršavanju, te sam svoje sertifikate pored zemalja regiona stekao i na Steiner Academy u Londonu. To je bila sjajna prilika da po prvi put istražim i naučim mnogo o indijskim ajurvedskim, kao i o tajlandskoj Thai poultice masaži”, priča nam on, te dodaje da su pogodnosti masaža brojne, od preventivnog i terapeutskog, pa do kozmetičkog smisla. Učestalost odlaska na masaže zavisi od svake osobe pojedinačno, ali je preporuka terapeuta da to bude jednom u 15 dana.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije