DogađajiRadoznala Lola

Kastel ispunjen plesnim pokretima i muzikom

Odlukom stručnog žirija, pobjednik jubilarnog desetog Dukatfesta je ansambl “Krakus” iz Poljske. Banjalučkoj publici se sinoć predstavilo šest zemalja, koje su na ljetnoj sceni tvrđave Kastel izvele svoje najbolje narodne igre i dočarale običaje svog podnevlja. Kroz ples, pjesmu i živopisne…

Vanja Stokic

Odlukom stručnog žirija, pobjednik jubilarnog desetog Dukatfesta je ansambl “Krakus” iz Poljske.

Banjalučkoj publici se sinoć predstavilo šest zemalja, koje su na ljetnoj sceni tvrđave Kastel izvele svoje najbolje narodne igre i dočarale običaje svog podnevlja. Kroz ples, pjesmu i živopisne kostime, publika je nakratko osjetila duh Indonezije, Poljske, Slovačke, Portorika, Rusije, te Bosne i Hercegovine.

Festival se danas seli u Modriču, a zatim i Trebinje, gdje će nastaviti da širi duh narodnih igara i običaja. Prvih dana održavanja Dukatfesta, publika je imala priliku da u Narodnom pozorištu Republike Srpske pogleda nastupe grupa iz Čilea i Portorika, zatim isprati defile i svečano otvaranje ispred Hrama Hrista Spasitelja, te u sklopu ART&CRAFT marketa kupe originalne suvenire iz ovih zemalja.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije