Sponzorisano

Znate li koje su patike najbolji izbor ovog ljeta?

  Vjerovatno ne postoji oblast pop kulture koja je toliko široka, raznovrsna i dinamična kao što je moda. I, samim tim, vjerovatno nigdje nije teže izgraditi prepoznatljivo ime, dugo ostati u vrhu i kreirati nove modele koji će biti korak…

Lola Magazin

 

Vjerovatno ne postoji oblast pop kulture koja je toliko široka, raznovrsna i dinamična kao što je moda. I, samim tim, vjerovatno nigdje nije teže izgraditi prepoznatljivo ime, dugo ostati u vrhu i kreirati nove modele koji će biti korak ispred konkurencije.

Ipak, moguće je, a najbolji dokaz za to su novi modeli najpoznatijeg brenda patika na svijetu. Naravno, u pitanju je vanvremenski Nike Air Max.

Reći za neke patike da su najbolji izbor za jednu sezonu nije jednostavno. Kao prvo, zato što je to vrlo subjektivna stvar – neko ljeti trči i vježba, neko radije sačeka da sunce zađe i onda prođe glavnim gradskim šetalištem, jedni vole neupadljive boje, drugi malo upečatljivije nijanse… Uz sve to, većina nas patike bira za duže od jedne sezone, što svakako ne olakšava izbor.

I baš zato je novi Nike Air Max izbio u prvi plan, jer aktuelni modeli objedinjuju ono što svi traže i ono što traži svako od nas specijalno za sebe.

Naravno, svi od patika želimo da budu maksimalno udobne, ali i da izgledaju atraktivno, što nije baš lako objediniti u jedan proizvod. Davno patentirani Nike-ov vazdušasti đon, vjerovatno najprepoznatljivije obilježje u današnjem svijetu obuće, kroz godine se stalno usavršavao, pa su najnoviji lifestyle modeli Air Max Command ovu tehnologiju doveli do perfekcije.

Zahvaljujući tome su među najudobnijim patikama koje mogu da se nađu na rafama naših prodavnica. Ako izuzmemo 10-ak dana koje ćemo provesti šetkajući se po kakvom grčkom ili španskom pijesku, koračanje vrelim asfaltom u preostalim ljetnim danima je nešto o čemu prvenstveno treba misliti pri odabiru novog para patika.

Kada je u pitanju druga svima važna stavka – izgled – to je takođe pitanje kojem je Nike uvijek poklanjao mnogo pažnje, i to posebno kroz Air Max liniju. Zato ne čudi da su i novi primjerci iz ove serije raznovrsnih boja i njihovih kombinacija, što omogućava prilagođavanje različitim ličnim stilovima i dnevnim autfitima. Nike je ovaj put malo više uložio na kartu klasike, minimalizma i multifunkcionalnosti, što zaista djeluje kao dobitni potez.

Međutim, treća odlika novih „makserica“, ona koja ih zaista čini pravom preporukom za ovo ljeto, jeste jedna druga vrsta širine. Naime, osim pomenutih lifestyle modela za odrasle, Nike je svoja posljednja tehnološko-dizajnerska dostignuća prenio i u patike za djecu, ali i sportiste.

Tako dječiji modeli Air Max Command Flex (GS) i Air Max Command Flex (GS) Runnin sjedinjuju pomenutu visoku estetiku „makserica“ za odrasle i tinejdžersku pop energiju koja je proslavila ranija Air Max izdanja. Sa druge strane, Air Max Sequent 2, koji dolazi i u muškoj i u ženskoj verziji, je ozbiljna atletska patika visoke izdržljivosti, kod koje su Nike-ova napredna rješenja u pogledu kvalitetnih materijala i udobnosti vazdušastog đona stavljena na najteži test, ali i najviše dolaze do izražaja.

„Makserice“ su dugo među najpopularnijim patikama kod nas, i uvijek su uživale poseban status kod ljubitelja patika, izrastajući u pravi kulturni fenomen. Danas je Nike Air Max brend koji je podjednako poželjan i među trendseterima i u alternativnim krugovima, tražen od strane nekih novih klinaca i cijenjen od strane sportista.

A sudeći prema posljednjim modelima, patike ovog ljeta će biti upravo nove „makserice“. Još jednom, u nizu ljeta za po mnogo čemu jedinstvenu Air Max seriju.

Pročitaj još

Od iste osobe
Najnovije