DogađajiRadoznala Lola

DRIP organizuje besplatnu škola za nezaposlene trudnice

Udruženje građana DRIP – djeca, roditelji i porodilje pokrenulo je u Banjaluci školicu za trudnice. U njihovoj školici možete da slušate dvanaest predavanja od strane stručnjaka o temama koje su interesantne i važne za buduće roditelje. Kako se pripremiti za porođaj…

Redakcija

Udruženje građana DRIP – djeca, roditelji i porodilje pokrenulo je u Banjaluci školicu za trudnice. U njihovoj školici možete da slušate dvanaest predavanja od strane stručnjaka o temama koje su interesantne i važne za buduće roditelje.

Kako se pripremiti za porođaj (u fizičkom i psihičkom smislu), kako uspješno uspostaviti dojenje, kako se hraniti u trudnoći i sve o ishrani beba, kakve su procedure u banjalučkom porodilištu (šta ponijeti u porodilište, kako izgleda prisustvo osobe od povjerenja porođaju), šta je bebi potrebno u prvim mjesecima života, kako prepoznati bebine potebe, samo su neke od tema o kojima se razgovara u školici. Osim toga, organizuje se i posjeta bajalučkom porodilištu, gdje trudnice imaju priliku da razgovaraju sa ljekarima i sestrama, dobiju odgovore na sva pitanja i sa babicom obiđu samu rađaonicu.

U DRIP-u ističu značaj edukacije i pristupa relevantnim informacijama. Kako se zalažu za pravo na izbor, kada su u pitanju začeće, trudnoća, porođaj i roditeljstvo, sebi su dali zadatak da okupe stručnjake koji će, svako iz svog domena, budućim roditeljima dati informacije kako bi im omogućili da njihov izbor bude zasnovan na relevantnim nalazima i dokazima.

„Naš cilj je da sve kategorije društva imaju priliku da prođu edukaciju, te sa zadovoljstvom najavljujemo da ćemo u narednom periodu omogućiti budućim roditeljima koji nisu zaposleni, da besplatno pohađaju našu školicu za trudnice, gdje ćemo im pružiti kvalitetne i relevantne  informacije, bez obzira na njihov socijalni i materijalni status“, izjavila je direktorica udruženja Dubravka Vujnović Božić.

U narednom periodu, u saradnji sa firmom BioSave, u DRIP-ovoj školici će i nezaposleni parovi imati priliku da pohađaju školicu, besplatno. Već od 26.6. dva para roditelja će imati plaćenu školicu, zahvaljujući razumijevanju ljudi iz firme Bio Save, koji će u potpunosti finansirati ove troškove.

„Cilj BioSave tima jeste porodicama omogućiti širok pogled u budućnost. Na taj način nastojimo svim majkama i njihovim mališanima pružiti bezbrižnu budućnost, počevši od Škole za trudnice do samog skladištenja matičnih ćelija iz cjelokupne pupčane krvi. Poseban akcenat se upravo stavlja na edukaciju, gdje je neophodno svim majkama približiti važnost odluka, poput najvećih dostignuća savremene medicine. Posvećenost, sigurnost i bitni odgovori na važna pitanja su naša vodilja u decenijama koje dolaze”, izjavila je izvršna direktorica firme BioSave Vanja Mihajlović.

Kako navode iz DRIP-a, edukacija budućih roditelja ne smije da bude priviligija, kvalitetne informacije moraju biti dostupne svima koji imaju želju i potrebu da ih čuju. Sve informacije i prijave možete dobiti na mail [email protected] ili u inboks na fb stranici DRIP, kao i na kontakt broj +38765 61 87 35.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije