Ljudski odnosiPraktična Lola

Šest razloga zašto su putovanja dobra za parove

Putovanja sa vašim partnerom ili partnerkom neće uvijek biti jednostavna, često će zahtijevati mnogo strpljenja, posvećenosti i ljubavi, ali će vam pružiti mnogo više od uloženog. Kada putujete sa osobom koju volite, to je mnogo više od pukog obilaska neke…

Lola Magazin

Putovanja sa vašim partnerom ili partnerkom neće uvijek biti jednostavna, često će zahtijevati mnogo strpljenja, posvećenosti i ljubavi, ali će vam pružiti mnogo više od uloženog.

Kada putujete sa osobom koju volite, to je mnogo više od pukog obilaska neke destinacije. Vi upoznajete jedno drugo i otkrivate strane koje do sada niste vidjeli. Tu su nova raspoloženja, nove emocije i novi test za vašu vezu. Putovanja su izlazak iz zone komfora i otkrivanje nepoznatog, kao što ne znate šta ćete zateći na putu, isto tako ne znate šta ćete novo otkriti o svojoj ljubavi.

Već sutra biste trebali da spakujete torbe i otisnete se na put, jer:

Otkrićete pravu ličnost svog partnera ili partnerke. I on/ona vašu

Putovanje sa sobom nosi i stres, jer ćete nailaziti na nepredviđene situacije. Propustićete let, autobus neće doći na vrijeme, izgubićete prtljag. Nije stvar u tome na kakav ćete problem naići, već kako će vaš partner/partnerka reagovati. Hoće li se ljutiti, kukati ili riješiti situaciju? Kako će se postaviti prema drugim ljudima, koji su krivi za to? Hoće li biti prijatni prema nepoznatima?

Reakcije govore mnogo više od riječi, pomoću njih zaista upoznajete nekoga.

Otvoriće vam se nove dimenzije komuniciranja

Na putovanjima ste non-stop sa tom osobom, ne možete pobjeći jedno od drugog kao što biste to možda uradili u svakodnevnom životu. Tačnije, možete ali nije baš preporučljivo. Pošto nijedno od vas ne čita misli, moraćete jako dobro komunicirati kako biste poštovali potrebe druge osobe, ali i zadovoljili svoje.

Timski rad se podiže na viši nivo

Putovanja podrazumijevaju mnogo toga, ne možete samo uzeti stvari i krenuti na put. Morate odabrati mjesto u koje idete, vrijeme, rezervisati smještaj, odabrati način putovanja i rezervisati karte, pronaći sadržaje koje želite posjetiti. Mnogo je tu posla, koji ne bi trebala obaviti samo jedna osoba. Potrebno je da rasporedite obaveze i organizujete se tako da podjednako učestvujete u pripremama.

Shvatićete koliko ste spremni na kompromise

Kompromisi su ključ svega – zdrave poslovne saradnje, porodičnih odnosa, veze, braka. Bez obzira na vaše karaktere, morate naučiti da nekad uzimate, a nekada dajete. Nije uvijek lako naći se na pola puta, ali je to odraz zrelosti i uvažavanja potreba druge osobe. Putovanja će vam pokazati koliko je neko spreman na dogovore, od toga gdje ćete jesti, pa do toga kako ćete trošiti zajednički budžet. A to će vam mnogo značiti ukoliko planirate da provedete život sa tom osobom.

Vidjećete jedno drugo u lošim izdanjima

Bez obzira na to da li ste tek započeli vašu vezu ili ste već shvatili da ćete provesti život zajedno, ali vrijeme je da vidite jedno drugo u lošim izdanjima. Gledali ste se kada se spremite za izlazak i niste mogli skinuti oči jedno sa drugog, ali šta sada kada će vas vidjeti raščerupanu, umornu, možda i bolesnu? Putovanja sa sobom nose rizike da zakačite neki od virusa, pa će vam biti potreban neko da se brine o vama. Ono “u bolesti i zdravlju” dođe mnogo ranije nego što treba, ali u tome nema ništa loše.

Stvorićete zajedničke uspomene

Svaka uspomena mnogo više vrijedi kada je podijelite sa nekim, takođe će i vaše iskustvo sa putovanja biti neprocjenjivo jer ste ga doživjeli sa osobom koju volite. Nećete pamtiti kako ste se svađali na koju plažu da idete ili se ljutili što se njemu ne ide vani, a vi biste u provod. Sjećaćete se zajedničkih avantura i smijeha, trenutaka nježnosti i sitnih gluposti koje ste pravili. Svađe će izblijediti, a uspomene će ostati zauvijek, čak i ako vaša veza ne potraje.

 

 

Popsugar.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije