LjudiRadoznala Lola

Najokrutnije žene u istoriji: Zločini koji se ne zaboravljaju (III dio)

  Po nekima od narednih priča su snimljeni igrani i dokumentarni filmovi, dok su ostale smještene u policijske dosijee i novinske tekstove. Priča iza filma “Monster” Film “Monster” (Čudovište) sa Šarliz Teron u glavnoj ulozi snimljen je po životu Ajlin Vuornos, žene…

Vanja Stokic

 

Po nekima od narednih priča su snimljeni igrani i dokumentarni filmovi, dok su ostale smještene u policijske dosijee i novinske tekstove.

Priča iza filma “Monster”

Film “Monster” (Čudovište) sa Šarliz Teron u glavnoj ulozi snimljen je po životu Ajlin Vuornos, žene koja je 1989. i 1990. godine u Americi ubila sedam muškaraca.

Ajlin je u djetinjstvu bila zlostavljana, te se bavila prostitucijom. Njen otac je bio alkoholičar i pedofil, koji se objesio u zatvoru, u koji je dospio nakon silovanja sedmogodišnje djevojčice. Majka je vrlo rano napustila, pa je živjela sa bakom i djedom, koji je zlostavljao.

Bila je piromanka od ranog djetinjstva, a prilikom igranja sa vatrom je zadobila ožiljke po licu i rukama. Ostala je trudna već sa 13 godina, kada je optužila porodičnog prijatelja za silovanje, dok su postojale sumnje da je otac djeteta ustvari njen stariji brat. Kada je baka umrla, djed je istjerao iz kuće pa se počela baviti prostitucijom kako bi preživjela. U 20. godini se udala za muškarca koji je imao 60 godina, ali brak nije potrajao jer je shvatila da je nasilnik. Pokušavala je da ostavi prostituciju, ali nije uspjela da se zaposli. Tokom života je čak šest puta pokušavala da se ubije.

Imala je bogat kriminalni dosije, čak i prije prvog ubistva. Njene žrtve bili su sredovječni muškarci, koje je pljačkala i ubijala. Sa ubistvima je počela kada je imala 34 godine, dok je živjela na Floridi. Uhvaćena je kada je u automobilu žrtve imala saobraćajnu nesreću, nakon čega je za svoje zločine osuđena na smrtnu kaznu 1992. godine. Nikada nije pokazala žaljenje, čak je navodila da je planirala ubiti još 12 muškaraca, te da će nastaviti sa svojim pohodom ako je puste na slobodu.

Presuđeno joj je 2002. godine.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije