LjudiRadoznala Lola

Nakon majčine smrti preuzela brigu o sedmoro djece

Tenille Taylor je imala snove i želje kao i svaka mlada djevojka. Planirala je da studira računovodstvo, te da sa svojim vjerenikom Chrisom Gunningom štedi za kupovinu kuće, no život joj se okrenuo naglavačke kada je njena majka Shelley poginula…

Vesna Drakulic

Tenille Taylor je imala snove i želje kao i svaka mlada djevojka. Planirala je da studira računovodstvo, te da sa svojim vjerenikom Chrisom Gunningom štedi za kupovinu kuće, no život joj se okrenuo naglavačke kada je njena majka Shelley poginula u užasnoj saobraćajnoj nesreći.

Dvadesetdvogodišnja Tenille je preuzela brigu o petero mlađe braće i sestara, a osim njih njenu pažnju traže i dvogodišnja kćerkica, kao i bebica koju je rodila sedam dana prije stravične nesreće. Sada pod jednim krovom živi devetočlana porodica – ona i suprug, njihovo dvoje male djece, dva Tenillina brata i tri sestre. Iako veoma mlada, Tenille nijednog trenutka nije razmišljala o tome da neko drugi brine o njenoj braći i sestrama.

“Sve ih mnogo volim i uvijek sam se osjećala kao da sam im druga majka”, objašnjava ova divna i hrabra djevojka.

Njene dvije starije sestre, tridesetogodišnja Chantelle i dvadesetčetverogodišnja Ebony žive isuviše daleko da bi brinule o mlađoj braći i sestrama, ali planiraju da oni borave kod njih za vrijeme praznika i školskih raspusta.

U stravičnoj automobilskoj nesreći Tenille je izgubila svoju majku

Sva Tenillina i Chrisova ušteđevina za kuću sada odlazi na plaćanje zdravstvenih troškova, školarina, računa i kupovine mnogo većih količina hrane i odjeće. Troškovi su se udvostručili i finansijska situacija je više nego teška. Zbog silnih obaveza Tenille jedva stiže da vodi računa o svojoj dječici. I upravo zbog svega toga, jedna od njenih najbližih prijateljica Ashleigh Needs je pokrenula kampanju na WEB stranici GoFundMe za prikupljanje novca za pomoć ovoj porodici.

“Život moje najbolje prijateljice se u jednoj noći promijenio. Uz Chrisovu pomoć Tenille danas brine o svojoj braći i sestrama. Ona je najhrabrija, najvrednija i najnesebičnija osoba koju poznajem”, izjavila je Ashleigh.

Tenille sa mužem i kćerkicom

Cilj je da se prikupi 20.000 australijskih dolara kako bi Tenille i Chris pokrili troškove školovanja, savjetovanja, odlazaka kod doktora i zubara. Zahvaljujući dobrim ljudima dosad je prikupljeno više od 17.000 australijskih dolara pa su Tenille i Chris mogli da kupe veći automobil kako bi odjednom svu djecu odvezli u školu. Ukoliko i vi želite da im pomognete, kliknite na link i donirajte koliko možete jer njima svaka pomoć mnogo znači.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije