DogađajiRadoznala Lola

Treće veče Exita: Zatišje pred buru

Iako svirke na Petrovaradinskoj tvrđavi počinju već u 19h, rijetko ko se odluči da tako rano čekira svoju ulaznicu, pa su najveće gužve na ulazu između 22h i ponoći. To naravno ne znači da provod počinje tek ulaskom u festivalsku…

Vanja Stokic

Iako svirke na Petrovaradinskoj tvrđavi počinju već u 19h, rijetko ko se odluči da tako rano čekira svoju ulaznicu, pa su najveće gužve na ulazu između 22h i ponoći. To naravno ne znači da provod počinje tek ulaskom u festivalsku zonu Exita.

Kad malo bolje razmislimo, festivalska zona nije ograničena samo na tvrđavu, ona obuhvata manje-više cijeli Novi Sad, a glavne zone za zagrijavanje pred koncerte su Dunavski park i kej.

Prvi nastup na kome smo bile nas je poprilično “spustio”. U pitanju je Jason Derulo na Main stage. Iako je muzika bila jako dobra, miksanje nekoliko pjesama sa prilično naglim i agresivnim prelazima nije dobro uticalo na nas. Taman uhvatite jedan ritam, a onda se on bez najave promijeni u neko potpuno drugačije.

Na Noizz Future Shock bini zatekli smo novi bend Ide Prester Maike. Vrlo dinamičan i energičan nastup, što se i očekuje od njih.

Fusion bina ugostila je Zvonka Bogdana, Zabranjeno pušenje, Kišu metaka, Kralja Čačka, Sve Barabe… Posjetilaca nije nedostajalo, a organizatori su uspjeli da šarenim repertoarom zadovolje različite muzičke ukuse.

Među najzanimljivijim sadržajima bio nam je Silent disco, gdje svako dobija slušalice, a onda bira muziku koju će slušati. Za miksanje zadužena su tri DJ-a, koji povremeno komuniciraju sa publikom i zasmijavaju je svojim komentarima. Posebno je zanimljivo skinuti slušalice i slušati ljude oko sebe kako pjevaju različite pjesme, ne pogađaju intonaciju niti tekst, ali uživaju u svemu tome. Čak uživate i vi dok slušate.

Za Dance arenu ovaj put nismo imali snage. Po svitanju smo se uputili kući, da prikupimo snagu za večeras, kada nas čeka nekoliko velikih nastupa na Mainu, koje ne smijemo propustiti. U pitanju su Roisin Murphy, Rag’n’Bone Man i Hardewell, a sutra obavezno navratite do Lole da vidite kako je protekao posljednji dan Exita.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije