LjudiRadoznala Lola

Kako je jedna mama ažurirala zastarjeli domaći zadatak

Šestogodišnja Hazel Polvino imala je domaći zadatak iz engleskog jezika u kojem je morala ispunjavati prazne linije u rečenici sa odgovarajućim riječima. Kada je zapela, pozvala je svoju mamu Lynne u pomoć ni ne sluteći da će ona u potpunosti…

Vesna Drakulic

Šestogodišnja Hazel Polvino imala je domaći zadatak iz engleskog jezika u kojem je morala ispunjavati prazne linije u rečenici sa odgovarajućim riječima. Kada je zapela, pozvala je svoju mamu Lynne u pomoć ni ne sluteći da će ona u potpunosti izmijeniti test koji je rješavala!

Na radnom listu malene Hazel bila je priča o djevojčici Lisi i groznom danu zbog toga što se njena mama vratila na posao poslije porodiljskog odustva, a tata užasno kuva. Prve dvije rečenice su glasile ovako: “Lisa nije bila srećna. Njena mama se vratila na posao.” Lynne koja inače radi kao lektorka dječijih knjiga bila je poprilično uzrujana zbog ove priče.

“Bila sam šokirana i zaprepaštena, a zatim i bijesna. U kojem vijeku mi to živimo?! Zar ćemo u 21. vijeku reći djeci da će biti nesrećna zato što će njhova mama raditi van kuće i da nije normalno da tate kuvaju i peru posuđe?!”

Originalni domaći zadatak

Njena kćerkica Hazel se nije obazirala na priču već se više fokusirala na to da upiše prave riječi na prazne linije. No, Lynne se nije mogla smiriti; odlučila je da prepravi ovaj domaći zadatk i pretvori ga u pozitivnu priču koja bolje prikazuje život kakav želi za svoju djecu. U Lynneinoj verziji, Lisa je srećna što se njena mama vratila na posao. Njen tata je na očinskom odsustvu i niko nije u frci zato što “tata sve ima pod kontrolom”. Otac u Lynneinoj priči priprema dobar doručak, a malena Lisa sanja o svojoj budućnosti i karijeri. Priča se završava rečenicom: “Lisa je srećna zbog toga što živi u društvu bez rodne pristrastnosti i mržnje prema ženama”.

“Prepravila sam priču kako bih prikazala svijet u kojem želim da živim i ja i moja djeca kada jednog dana odrastu, zaposle se i zasnuju porodice”, objasnila je Lynne.

Lynneina verzija Hazelinog domaćeg zadatka

Iako Lynne nije poslala ispravljenu verziju Hazelinoj učiteljici, napisala joj je mail u kojem je izrazila svoju zabrinutost. Učiteljica se složila sa njenim mišljenjem da je radni list zastario i obećala joj je da će ih ubuduće pregledavati.

Izvor: Mashable

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije