PojaveRadoznala Lola

Zašto se budite usred noći?

Da li se budite usred noći bez ikakvog određenog razloga i onda ležite i satima zurite u plafon, čekajući da vam san opet dođe na oči? Ukoliko se to dešava često i otprilike u isto vrijeme onda treba da znate…

Vesna Drakulic

Da li se budite usred noći bez ikakvog određenog razloga i onda ležite i satima zurite u plafon, čekajući da vam san opet dođe na oči? Ukoliko se to dešava često i otprilike u isto vrijeme onda treba da znate da ipak postoji razlog zbog kojeg se budite – iako to nije bebin plač, odlazak u toalet ili žeđ. Prema kineskoj tradicionalnoj medicini, ciklus spavanja može mnogo da otkrije o vašem fizičkom i emotivnom stanju. Isto tako, vrijeme odlaska na spavanje i buđenja može biti znak upozorenja koji ne trebate ignorisati, a u ovom tekstu ćemo vam otkriti šta znači kada se budite svaku noć u isto vrijeme, te kako da riješite taj problem.

Ako nikako ne možete zaspati između 21:00 i 22:00 to može da znači da ste pod stresom. Kineska tradicionalna medicina savjetuje da meditirate kako biste se opustili i naspavali. Budite li se između 23:00 i 01:00 onda ste emotivno razočarani zbog nečega. Kineski doktori tvrde da je u to doba žučna kesa aktivna i da zbog toga treba da vježbate mantre, kao i da sami sebi oprostite ono zbog čega se nervirate. Još jedna stvar koju treba da uradite jeste da prihvatite sami sebe onakvima kakvi ste.

Bijes ni u kom slučaju nije zdrav, a ako se nakupi u vama, budićete se između 01:00 i 03:00. Ta energija je povezana sa jetrom, bijesom i viškom energije janga. Popijte čašu hladne vode i meditirajte.

Kineski doktori vjeruju da, ukoliko se vaš san konstantno prekida između 03:00 i 05:00 to znači da sa vama pokušava komunicirati viša sila. Ovo doba jutra je vezano za pluća i tugu. Savjet koji stiže iz kineske tradicionalne medicine je da se molite i radite vježbe disanja kako biste opet uspjeli da zaspite.

I na kraju, ako se budite između 05:00 i 07:00 onda sigurno imate emotivne blokade. U ovo vrijeme energija crijeva je izuzetno aktivna i ukazuje na to da ste blokirali neke emocije. Pokušajte se istezati u krevetu ili idite do toaleta.

Nevjerovatno je kako tijelo može slati različite signale o fizičkom, emotivnom i duhovnom stanju ljudi. Ukoliko naučite da ga slušate, razumjećete ove signale i vaš život će biti mnogo bolji i ljepši.

Izvor: Wikr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije