LjudiRadoznala Lola

14 priča iz komšiluka: Žene koje su ljubav pronašle preko interneta

Ne sluteći koliko priča ćemo dobiti i kako će one izgledati, zamole smo članice jedne grupe na Facebooku da nam se jave ukoliko su svog momka ili muža pronašle putem interneta. Ubijeđene da se to dešava tamo negdje u svijetu…

Vanja Stokic

Ne sluteći koliko priča ćemo dobiti i kako će one izgledati, zamole smo članice jedne grupe na Facebooku da nam se jave ukoliko su svog momka ili muža pronašle putem interneta. Ubijeđene da se to dešava tamo negdje u svijetu i da u našim malim državicama nije tako česta pojava, ostale smo zatečene brojem poruka u našem inboksu. Bilo ih je više od 120!

Više od 120 žena je željelo da nam ispriča svoju priču, kako ih je sa srodnom dušom spojio Tinder, Facebook, Badoo, obično cimanje preko telefona… Svaka ljepša i emotivnija od one prethodne, ove priče su nam zadale mnogo muka – kako ih selektovati? Sa mnogo muke odabrale smo 14 njih, za koje se nadamo da će vam se dopasti i vratiti vjeru da gospodin Pravi čeka na vas, samo nije kucnuo trenutak da se sretnete.

Ljubav je na Tinderu

Aida Mohamed-Benkada nam govori da je aplikaciju Tinder instalirala iz čiste znatiželje, ali da je postojala potajna nada da će baš tu upoznati nekog zanimljivog. Tinder inače funkcioniše tako što vam se nude profili različitih ljudi, a vi trebate označiti da li vam se dopadaju ili ne. Ukoliko označite za jednu osobu da vam se dopada, a ona to isto uradi za vas, možete dalje komunicirati.

„Tinder sam instalirala svega nekoliko dana  prije nego što ću dobiti poruku koja će mi promijeniti život. Čula sam se sa još nekoliko ljudi u to vrijeme, ali ništa ozbiljno i zanimljivo, standardne poruke za ubijanje dosade i sve po istom šnitu. Na neke čak nisam ni odgovarala. Spremajući se za svoj trening, početkom januara dobih poruku od nepoznatog muškarca, stranca, koji se duboko izvinjava što će kasniti na moj trening, jer je gužva u saobraćaju! Ne znam ni zašto ni šta sam mu u tom trenutku odgovorila, ali mi se poruka učinila simpatičnom. Nakon treninga nastavili smo dopisivanje i tako je sve počelo“, govori nam Aida.

Dopisivanje se nastavljalo iz dana u dan, a ujutru je provjeravala poruke čim otvori oči. Zanimljivo je da je tek nakon nekoliko dana otišla na njegov profil i pregledala mu fotografije, te se razočarala jer nije odgovarao njenom tipu muškarca. Međutim, jako dobro su komunicirali i to je navelo da nastavi dopisivanje.

„A onda jedno jutro iznenađenje – kutija puna preukusnih francuskih kolača i peciva – od njega! Dok su mi muškarci uglavnom slali svoje obnažene fotografije i tražili od mene isto, on mi je poslao kolače na kućnu adresu! On, stranac, rođeni Francuz sa trenutnom adresom u Švajcarskoj, 36 godina. Tinder je instalirao na nagovor najboljeg prijatelja iz Londona, koji je svoju ženu upoznao takođe preko te aplikacije. I on je, kao i ja, bio skeptičan prema poznanstvima preko neta. Međutim… Kaže mi danas da ni sam ne zna šta se desilo, on to naziva sudbinom“, priča Aida za magazin Lola.

Nakon dvadesetak dana, odlučio je da posjeti Banjaluku i lično se upozna sa djevojkom koja ga je potpuno obuzela. Prilikom prvog susreta Aidine sumnje da on nije njen tip muškarca su pale u vodu.

„Taj vikend nam je prošao veoma brzo. Znate kada imate osjećaj da nekoga poznajete godinama. Plakali smo kao djeca tu nedjelju kada je morao nazad kući, zbog posla. Često kažem da je ova moja priča i hrabrost i ludost u jednom, ali ukoliko ne date ljudima šansu da ih upoznate, nikada nećete znati kakav je ko. Ja sam mu dala šansu i sada je pored mene najdivniji čovjek na svijetu“, iskrena je ona.

Susreti su postali redovni, on je dolazio jednom mjesečno u Banjaluku, a ostalih dana su koristili Skype kako bi održavali komunikaciju. Aidina okolina je bila više nego skeptična i nagovarala je da prekine sve to, ali je ona istrajala. Za četiri mjeseca su izgradili stabilan, iskren odnos i shvatili da ne mogu živjeti jedno bez drugog. Rastanci su im sve teže padali, pa su odlučili da se vjenčaju. Svoje „da“ izgovorili su 20. maja ove godine u Banjaluci, a sada žive zajedno u Cirihu.

„Sve je savršeno kao prvog dana, za nas prirodno, spontano i jednostavno. Po prvi put u životu volim i voljena sam, oplemenio me je kao osobu i kao ženu. Ne igrajte se tuđim osjećanjima, jer ne želite ni da se neko igra vašim! A ono što je najbitnije, važno je da znate šta želite za sebe, od života, od partnera! Prestanite sa onim pitanjima: ‘A šta ako?’ Kada zavirite duboko u sebe, u svoj um, u svoje srce, i kada spoznate kakvog muškarca ili ženu želite pored sebe, sve je lakše. A kada ga/ju upoznate, ne gubite vrijeme! Zgrabite svoju sreću! Koga briga šta će selo reći! I ne pristajte nikada na nečije mrvice od ljubavi“, poručuje ona našim čitaocima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije