LjudiRadoznala Lola

Najokrutnije žene u istoriji: Zločini koji se ne zaboravljaju (IV dio)

Čuvarka nacističkog logora, kraljica narko kartela iz Kolumbije, Australijanka, Španjolka i Engleskinja. Zajednička im je jedna stvar – ubistva koja su počinila tokom života. Neke od njih su sijale strah u svojoj okolini, dok su druge bile sasvim neprimjetne dok…

Vanja Stokic

Čuvarka nacističkog logora, kraljica narko kartela iz Kolumbije, Australijanka, Španjolka i Engleskinja. Zajednička im je jedna stvar – ubistva koja su počinila tokom života. Neke od njih su sijale strah u svojoj okolini, dok su druge bile sasvim neprimjetne dok se nisu otkrili njihovi zločini. Od njih pet, jedna je još uvijek živa i nalazi se na služenju doživotne kazne.

Kraljica kokaina iz Kolumbije

Griselda Blanco poznata je pod nadimcima Kraljica kokaina, Crna udovica i Kuma. Radi se o ženi koja spada među najpoznatije vođe narko kartela u istoriji Amerike. U svijet droge ušla je sa samo 14 godina.

Kako bi izbjegla haopšenje tokom racije u Majamiju, koristila je više od 20 imena i nadimaka, te na kraju izbjegla zatvor. Bila je poznata po brutalnosti i ubistvima, a njoj se pripisuje početak prakse ubijanja motociklima. Procjenjuje se da je ubila oko 250 ljudi, među kojima su i njena tri bivša muža.

Svog posljednjeg muža je ubila na parkingu noćnog kluba u Bogoti, zajedno sa njegovih šest tjelohranitelja, a zločinu je prethodila svađa oko novca. Naime, iz njihovog kartela je nestajao profit i neko je morao da plati za to.

Kada je konačno uhapšena, odslužila je 19 godina u američkom zatvoru zbog ubistava i reketiranja, dok je smrtnu kaznu izbjegla zbog tehničkkih stvari. Prije nego što je trebala biti deportovana u Kolumbiju, ubila ju je osoba na motociklu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije