LjudiRadoznala Lola

Najokrutnije žene u istoriji: Zločini koji se ne zaboravljaju (IV dio)

Nacistkinja Ilse Koch Ilse Koch i njen muž Karl-Otto Koch našli su se među prvim nacistima kojima je suđeno zbog holokausta. Ona je bila umiješana u strašna mučenja Jevreja i pljačkanja, dok je ostala upamćena po morbidnim suvenirima koje je uzimala od…

Vanja Stokic

Nacistkinja Ilse Koch

Ilse Koch i njen muž Karl-Otto Koch našli su se među prvim nacistima kojima je suđeno zbog holokausta. Ona je bila umiješana u strašna mučenja Jevreja i pljačkanja, dok je ostala upamćena po morbidnim suvenirima koje je uzimala od žrtava. Naime, kada bi primijetila na njihovim tijelima tetovažu koja joj se dopada, odsjekla bi taj dio kože i ponijela sa sobom.

Zanimljivo je da su njihove zločine prvo prijavili drugi nacisti, ali ne zbog brutalnosti prema Jevrejima već zbog prisvajanja opljačkanog novca. Umjesto da plijen prilažu u zajedničku kasu, bračni par Koch je zadržavao za sebe sve do čega je došao. Zbog toga su ih izbacili iz koncentracionih logora 1943. godine, što je zarobljenicima dobro došlo jer su morali da se nose sa barem malo manje zla nego do tada.

Ilse je poslata u ženski zatvor Aichach, gdje se ubila 01. septembra 1967. godine.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije