LjudiRadoznala Lola

Najokrutnije žene u istoriji: Zločini koji se ne zaboravljaju (IV dio)

Zlostavljačica djece iz Španije Španjolka Enriqueta Marti Ripolles ostala je zapamćena po tome što je kidnapovala, podvodila i ubijala djecu sa ulice. Nakon propalog braka, rada kao dadilja i sluškinja, a zatim i prostitutka, počela je da živi dvostrukim životom. Danju…

Vanja Stokic

Zlostavljačica djece iz Španije

Španjolka Enriqueta Marti Ripolles ostala je zapamćena po tome što je kidnapovala, podvodila i ubijala djecu sa ulice.

Nakon propalog braka, rada kao dadilja i sluškinja, a zatim i prostitutka, počela je da živi dvostrukim životom. Danju je obilazila humanitarne ustanove i samostane i prosila, te sa sobom vodila djecu koju je pronalazila na ulici. Noću je tu istu djecu podvodila muškarcima ili ih ubijala, ukoliko procijeni da od njih više nema koristi. Čak je djecu prodavala bogatim porodicama koje nisu mogle imati potomke, mada je bilo slučajeva i da djeca završe kao robovi.

Ne zna se tačan broj njenih žrtava jer se vrlo vješto rješavala njihovih tijela i dokaza, a kada je prvi put uhapšena nije snosila nikakve posljedice jer su je zaštitili prijatelji na visokim položajima, za koje se kasnije ispostavilo da su bili njeni klijenti. Međutim, kasnije je uhapšena i protiv nje je podignuta optužnica, ali nikada nije osuđena jer su je zatvorenici linčovali 1913. godine.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije