LjudiRadoznala Lola

Najokrutnije žene u istoriji: Zločini koji se ne zaboravljaju (IV dio)

Ubica maloljetnika iz Velike Britanije Britanska ubica Myra Hindley kidnapovala je, seksualno zlostavljala, mučila i ubila pet maloljetnika. U svemu tome pomagao joj je njen ljubavnik Ian Brady. Njih dvoje su poznati i kao Ubice iz Moora, jer su svoje žrtve zakopali…

Vanja Stokic

Ubica maloljetnika iz Velike Britanije

Britanska ubica Myra Hindley kidnapovala je, seksualno zlostavljala, mučila i ubila pet maloljetnika. U svemu tome pomagao joj je njen ljubavnik Ian Brady. Njih dvoje su poznati i kao Ubice iz Moora, jer su svoje žrtve zakopali u neobilježene grobove u Saddleworth Mooru u Peak Districtu.

Tri žrtve su bile mlađe od 12 godina, dok su dvije bile tinejdžeri. NJihovi grobovi su ostali tajna, ali i sredstvo manipulacije pomoću kog su ubice dolazile do različitih privilegija u zatvoru. Tijelo njihove četvrte žrtve, dječaka Keitha Bennetta, nikada nije pronađeno.

Myra je tvrdila da nije kriva ni za jedno ubistvo, a prvobitno se sumnjalo da je u zločine uvukao Ian. Međutim, policija je došla do snimaka njihovih razgovora koji su razjasnili sve sumnje. Osuđena je na doživotni zatvor, gdje je umrla 2002. godine.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije