DogađajiRadoznala Lola

Muškarac u grlu: A može li biti i žena na nosu?

Jedanaesta knjiga Vedrane Rudan, pod nazivom „Muškarac u grlu“ promovisana je danas u Banskom dvoru u Banjaluci, kao dio dnevnog programa desetog Demofesta. U ovom djelu autorka se bavi jednim od najvećih tabua današnjice – seksom, ali samo jednim njegovim…

Ivana Simikić

Jedanaesta knjiga Vedrane Rudan, pod nazivom „Muškarac u grlu“ promovisana je danas u Banskom dvoru u Banjaluci, kao dio dnevnog programa desetog Demofesta.

U ovom djelu autorka se bavi jednim od najvećih tabua današnjice – seksom, ali samo jednim njegovim dijelom o kome se jako rijetko govori, posebno javno.

„Tema knjige su razmišljanja žena tokom seksa. U razgovoru sa ljudima oko sebe primijetila sam da žene razmišljaju o svojim cipelama, kućnim poslovima, a muškarci misle da razmišljaju o njima“, rekla je Rudan na početku diskusije.

Ona je već na početku publici najavila da to neće biti standardna promocija knjige, te da o knjizi uopšte neće ni pričati, već će razgovarati o temi. Zatim je autorka pažljivo birala sagovornike iz publike, prvo muškarce, a zatim i žene, kojima je postavljala škakljiva pitanja i navodila ih da sa prisutnima dijele svoju intimu.

Tokom zanimljive diskusije čak se postavilo pitanje da li se može napisati priča i iz drugog ugla – žena na nosu. Prisutni su prvo stidljivo, a zatim jako otvoreno razgovarali o seksu. Upitana da li njen muž čita njene knjige, Vedrana Rudan je rekla da se još uvijek nije uvjerila u to

„Uporno tvrdi da ih čita, ali se ja u to nisam još uvjerila. Recimo, danas ovdje nije mogao doći, to bi mu bilo previše“, rekla je ona prisutnima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije