VauZabavna Lola

Ljubav iz vrtića krunisana brakom nakon 20 godina

Prve simpatije pojave se još u danima kada ne znamo ni da zavežemo pertle na patikama i dok sa ostalom djecom trčkaramo po vrtiću. Te ljubavi obično ostaju zapisane u stranicama sjećanja na djetinjstvo, odmah pored sreće zbog novih igračaka…

Vesna Drakulic

Prve simpatije pojave se još u danima kada ne znamo ni da zavežemo pertle na patikama i dok sa ostalom djecom trčkaramo po vrtiću. Te ljubavi obično ostaju zapisane u stranicama sjećanja na djetinjstvo, odmah pored sreće zbog novih igračaka i suza zbog razbijenih koljena.

No, život ispisuje romane onako kako on hoće i nekada davno završena poglavlja opet ožive i nastave se. Ovo je priča o Lauri Scheel i Mattu Grodskyju, koji su se upoznali prije nego što su uopšte krenuli u prvi razred osnovne škole. U vrtiću su njihovi kreveti bili jedan pored drugog kada god bi došlo vrijeme za popodnevnu dremku. Igrali su se zajedno i od prvog dana su postali veliki prijatelji, a Matt je sa samo tri godine stao ispred svih drugara u vrtiću i izjavio da voli svoju najbolju prijateljicu Lauru i da će je jednog dana oženiti.

Dani su prolazili u igri, recitovanju rečenica iz njihovog omiljenog crtanog filma “Kralj lavova” i Mattovim pokušajima da impresionira svoju prijateljicu Lauru. No, preškolsko doba života brzo je prošlo i život ih je razdvojio zato što su oboje upisali različite osnovne škole i na kraju izgubili kontakt. Godinama ništa nisu čuli jedno o drugom.

I onda, u prvom razredu srednje škole Laura je u prijateljičinom telefonu vidjela Mattov broj. Ne znajući da se njih dvoje znaju iz djetinjstva, Laurina prijateljica joj je predložila da izađe sa njenim prijateljem Mattom, ali Laura nije bila sigurna da li bi to bilo pametno. No, nakon što joj je Matt poslao poruku, pristala je na izlazak i isto veče nešto je kliknulo između njih. Izašli su nekoliko puta i nakon dvije sedmice ludo su se zaljubili jedno u drugo. Postali su nerazdvojni. Ni druge srednje škole ni različiti fakulteti više nisu mogli da ih razdvoje.

Od Mattove izjave da će jednog dana oženiti Lauru prošlo je 20 godina i on ju je 23. maja 2015. odveo u vrtić u kojem su se i upoznali. Laura nije ni slutila kakvo joj se iznenađenje sprema, mislila je da je Matt vodi na izlet kako bi proslavili upis na fakultet.

“Čitavim putem do vrtića me je pitala zbog čega sam nervozan, a ja sam stalno provjeravao da li mi je kutijica sa prstenom u džepu. Kleknuo sam pred nju i zaprosio je, a moj brat je sve slikao telefonom. Laura nije mogla da vjeruje šta se dešava! Rekao sam joj zbog čega želim da se uda za mene i pristala je! Zavolio sam je dok sam bio dijete i dan – danas je volim”, otvoreno priča Matt.

Laura i Matt su se vjenčali u decembru 2016. godine, a kako je ovaj mladi bračni par izgledao nekad i sad možete pogledati u galeriji fotografija.

Izvor: Huffington Post, Bored Panda

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije