FeminizamHrabra Lola

Muško licemjerje u 15 fotografija: Goli muškarci napadaju gole žene – zbog golotinje

Ko o čemu…

Lola Magazin

Žena po imenu Lindsey odlučila je da javno prikaže licemjerje muškaraca koji se na društvenim mrežama zgražavaju nad golišavim fotografijama djevojaka i dijele im lekcije iz morala i lijepog ponašanja.

Uradila je vrlo jednostavnu stvar, njihove sporne izjave postavila pored golišavih fotografija koje su sami objavili, a zatim to plasirala u online prostor. Cijelu akciju nazvala je “Cards Against Harassment”, a njom želi prikazati jednu vrstu seksualnog uznemiravanja koje se dešava u virtuelnom, ali i stvarnom životu.

Dok žene osuđuju zbog postavljanja fotografija u bikiniju, nikome ne smetaju fotografije muškaraca bez majice. Niti to tim istim mušarcima stvara problem da javno napadaju djevojke za istu stvar koju oni rade.

Ako objavljujete fotografije na kojima ste polugole, niste dovoljno dobre da biste bile nečije žene.

Kučke žele poštovanje a pokazuju cijelo tijelo. Kučko, nećeš ga dobiti kada si tako laka!

Djevojke koje objavljuju polugole fotgorafije su same ubile poštovanje.

Uvijek ću prihvatiti ženu koja je lijepa i ima stila, umjesto nih koje postavljaju golišave fotografije i snimaju svoju guzu iz svih uglova.

Djevojke se žale da ih muškarci tretiraju kao parče mesa, a grudi im se vide na svakoj fotografiji.

Ne mogu poštovati ženu koja objavljuje golišave fotografije i snimke. Kako biste se osjećale da vaše dijete to radi?

Niko ne želi oženiti kučku koja na internet postavlja polugole fotografije. Budimo realni!

Ja sam dobar hrišćanin i poštujem hrišćanske vrijednosti. Ne želim da gledam fotografije polugolih djevojaka na svom Twitter feedu. Odlazite. Molim vas.

Mrzim kada djevojka na Instagram postavlja polugole fotografije, a kada joj tražim da mi pošalje fotografiju svojih grudi, onda kaže da nije takva djevojka.

Nikad ne bih mogao biti sa djevojkom koja stalno postavlja golišave fotografije na Instagram ili Snap chat. Skromnost i samopoštovanje su mi mnogo privlačniji.

Muka mi je od svih ovih golišavih fotografija koje vidim na društvenim mrežama. Zar nemate nimalo samopoštovanja???

Slobodne djevojke, to što postavljate polugole fotografije na internet sa komentarom “Srećan Dan zaljubljenih” vam neće donijeti cvijeće u posljednjem trenutku. Žeđ je stvarna.

Ako postavljaš golišave fotografije na društvene mreže, nećeš daleko stići sa mnom.

Dame, ZAISTA morate malo da ohladite sa tim postavljanjem golišavih fotografija kojima tražite lajkove, patetične ste.

Djevojke, izgledate ljepše kada na fotografiji pokazujete svoj osmijeh, a ne svoju guzu ili polovinu svog tijela. Poštujte sebe da biste bile poštovane.

Smosh.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije