LjudiRadoznala Lola

Najokrutnije žene u istoriji: Zločini koji se ne zaboravljaju (V dio)

Jedna od njih je prva žena serijski ubica u SAD, drugu su mediji romantizovali do te mjere da se organizuje festival njoj u čast, treća je izmislila novi način mučenja političkih protivnika, dok su četvrta i peta trovale ljude bez…

Vanja Stokic

Jedna od njih je prva žena serijski ubica u SAD, drugu su mediji romantizovali do te mjere da se organizuje festival njoj u čast, treća je izmislila novi način mučenja političkih protivnika, dok su četvrta i peta trovale ljude bez nekog konkretnog povoda.

Sve ove žene upisane su u tamnu stranu istorije, a od njihove okrutnosti stradali su mnogi nedužni ljudi.

Smrt iz kuhinje

Bavarska ubica Anna Margaretha Zwanziger je početkom 1800-tih otrovala četiri osobe, a među njima i bebu.

Radila je kao kućna pomoćnica za nekoliko sudija, a tokom tog perioda svoje poslodavce je otrovala arsenikom, sa namjerom da ih potom izliječi. Srećom, sudija Gebhard čiji su žena i dijete otrovani u ovom morbidnom pohodu, naredio je svojim slugama da probaju hranu prije njega. Oni su otrovani, ali su uspjeli preživjeti, a tokom pretrage kuće pronađen je arsenik u svakoj posudi za šećer, so i biber.

Anna Margaretha je uhapšena 1809. godine i osuđena na smrtnu kaznu. Prije nego što su je pogubili izjavila je da je vjerovatno dobro to što su je otkrili jer ne zna da li bi drugačije mogla da prestane sa ubistvima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije