Ljudski odnosiPraktična Lola

Što sam naučila iz ljubavnih filmova i (propalih) veza

“Ruby Sparks” je film koji je magičan na toliko različitih načina. Zamislite da možete stvoriti osobu svojih snova. Sve što je potrebno su riječi i pisaća mašina. To se dogodi glavnom liku ovoga filma. Calvin (Paul Dano) je mladi pisac čija…

Redakcija

“Ruby Sparks” je film koji je magičan na toliko različitih načina. Zamislite da možete stvoriti osobu svojih snova. Sve što je potrebno su riječi i pisaća mašina. To se dogodi glavnom liku ovoga filma. Calvin (Paul Dano) je mladi pisac čija je prva knjiga doživjela ogromnu popularnost te mu omogućila život u velikoj, otmjenoj kući u Los Angelesu. No, unatoč svom novcu i slavi, Calvin je krajnje usamljen i nezadovoljan vlastitim životom. Jedne večeri, nakon zabave pripremljene njemu u čast, Calvin dolazi doma ogorčen i tužan, a utjehu pronalazi u snu u kojem upoznaje prekrasnu, crvenokosu djevojku imena Ruby (Zoe Kazan). Nakon dugo, dugo vremena on se budi sretan i euforičan. Nakon dugo, dugo vremena on počinje pisati. Naravno, glavni je lik njegove nove priče upravo Ruby. Ona je komplicirana, a to je ono što najviše voli kod nje. Često puta ne zna sa životom – zaboravlja platiti račune, unovčiti čekove, odabire krive muškarce za vezu, ne zna voziti i ne posjeduje računalo.

A jednog sasvim običnog jutra, nakon nekoliko napisanih stranica više, Ruby je potpuno živa i stvarna u Calvinovoj kuhinji. Nakon što se on uvjeri da je sve to stvarnost, odlučuje se za šarenu avanturu s ovom najšarenijom osobom na planeti. No, ipak, boje nakon nekoga vremena izblijede i ono što Calvinova magična mašina ne može nikako ispraviti jest depresija koja ispire Rubino šarenilo. Kako vam ne bih upropastila ovu šarenu avanturu i kako bih vam prepustila da u njoj uživate sami, prijeći ću na poruku koju želim izvući iz ovog magično-šarenog filma. Osoba koju volimo i koju odaberemo dolazi sa svojim vrlinama i manama. Nakon nekog vremena razlike će isplivati na površinu, primijetit ćemo i neke stvari koje nam možda ne sjedaju tako dobro, no to nije razlog zbog kojeg imamo pravo nekoga mijenjati. Ovim ne želim reći da se trebate pomiriti s nekim užasno ružnim navikama vašeg partnera, zapostavljanjem ili ružnim gestama i riječima. Ovdje govorim o tomu da ćete se često puta naći u teškim situacijama kroz koje trebate proći zajedno.

Govorim o tomu da nekada jednostavno nemate pravo govoriti svom partneru što je bolje za njega jer je to često puta bolje za vas same. A ukoliko vam se ipak ne sviđa paket u kojem on dolazi, zapamtite riječi našeg prvog junaka, jer samoća je ponekad stvarno podcijenjena.

Ninabljak.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije