Ljudski odnosiPraktična Lola

Što sam naučila iz ljubavnih filmova i (propalih) veza

Postoji nešto mazohistično u nama, ili barem u meni, što nas tjera da gledamo ljubavne filmove u doba prekida, PMS-a ili prevelike ranjivosti.

Redakcija

“Ruby Sparks” je film koji je magičan na toliko različitih načina. Zamislite da možete stvoriti osobu svojih snova. Sve što je potrebno su riječi i pisaća mašina. To se dogodi glavnom liku ovoga filma. Calvin (Paul Dano) je mladi pisac čija je prva knjiga doživjela ogromnu popularnost te mu omogućila život u velikoj, otmjenoj kući u Los Angelesu. No, unatoč svom novcu i slavi, Calvin je krajnje usamljen i nezadovoljan vlastitim životom. Jedne večeri, nakon zabave pripremljene njemu u čast, Calvin dolazi doma ogorčen i tužan, a utjehu pronalazi u snu u kojem upoznaje prekrasnu, crvenokosu djevojku imena Ruby (Zoe Kazan). Nakon dugo, dugo vremena on se budi sretan i euforičan. Nakon dugo, dugo vremena on počinje pisati. Naravno, glavni je lik njegove nove priče upravo Ruby. Ona je komplicirana, a to je ono što najviše voli kod nje. Često puta ne zna sa životom – zaboravlja platiti račune, unovčiti čekove, odabire krive muškarce za vezu, ne zna voziti i ne posjeduje računalo.

A jednog sasvim običnog jutra, nakon nekoliko napisanih stranica više, Ruby je potpuno živa i stvarna u Calvinovoj kuhinji. Nakon što se on uvjeri da je sve to stvarnost, odlučuje se za šarenu avanturu s ovom najšarenijom osobom na planeti. No, ipak, boje nakon nekoga vremena izblijede i ono što Calvinova magična mašina ne može nikako ispraviti jest depresija koja ispire Rubino šarenilo. Kako vam ne bih upropastila ovu šarenu avanturu i kako bih vam prepustila da u njoj uživate sami, prijeći ću na poruku koju želim izvući iz ovog magično-šarenog filma. Osoba koju volimo i koju odaberemo dolazi sa svojim vrlinama i manama. Nakon nekog vremena razlike će isplivati na površinu, primijetit ćemo i neke stvari koje nam možda ne sjedaju tako dobro, no to nije razlog zbog kojeg imamo pravo nekoga mijenjati. Ovim ne želim reći da se trebate pomiriti s nekim užasno ružnim navikama vašeg partnera, zapostavljanjem ili ružnim gestama i riječima. Ovdje govorim o tomu da ćete se često puta naći u teškim situacijama kroz koje trebate proći zajedno.

Govorim o tomu da nekada jednostavno nemate pravo govoriti svom partneru što je bolje za njega jer je to često puta bolje za vas same. A ukoliko vam se ipak ne sviđa paket u kojem on dolazi, zapamtite riječi našeg prvog junaka, jer samoća je ponekad stvarno podcijenjena.

Ninabljak.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije