Hrabra LolaLoliteti

Lolitet: Elegancija i ženstvenost Sun Skirt modela

Ljubav prema šivenju i sve veća potražnja za suknjama koje je stvarala, naveli su Sandru Vasiljević iz Beograda da napusti posao arhitekte, kako bi se posvetila svom brendu Sun Skirt. Paralelno sa studiranjem učila je da šije i kroji, a…

Vanja Stokic

Ljubav prema šivenju i sve veća potražnja za suknjama koje je stvarala, naveli su Sandru Vasiljević iz Beograda da napusti posao arhitekte, kako bi se posvetila svom brendu Sun Skirt.

Paralelno sa studiranjem učila je da šije i kroji, a nakon fakulteta arhitektura joj je bila u fokusu, dok je šivenje ostalo na hobiju. U svijet šivenja ušla je sa kreiranjem suknji, da bi zatim uvidjela koliko je to široko polje i koliko mogućnosti nudi.

“Postalo mi je zanimljivo stvarati tu neku celinu, pogotovu sa dodatkom haljina, kako od jedne suknje može nastati haljina i obrnuto”, govori ona za magazin Lola.

Mušterije je uglavnom nalaze putem društvenih mreža, a oni koji žive u Beogradu mogu doći na mjerenje i probe. Ukoliko je mušterija iz nekog drugog grada ili inostranstva, mjere se provjeravaju putem interneta.

“Najčešće to budu arhitekte i to mi je najzanimljivije obzirom na moj background. Sa mnogim devojkama na kraju i postanem prijatelj, posle toliko viđanja i priče dok se rade modeli, dobro se upoznamo i zbližimo. Sa druge strane, za mušterije koje nemaju vremena za izradu modela po meri uvek postoji prodajno mesto u okviru radnje Cloth & Clay (design district, Čumićevo sokače) gde su izloženi gotovi proizvodi i tu na licu mesta može da se pogleda, proba i kupi”, priča nam Sandra.

Od materijala trenutno najčešće koristi američki saten, koji se pokazao kao najbolji za većinu modela koje pravi. Na drugom mjestu joj je vuna, za koju naglašava da od nje mogu nastati najrazličitije suknje. Na konačan izbor materijala i izgled modela utiču mušterije.

“Mušterije aktivno utiču na stvaranje novih modela – izborom druge boje, nekog drugog materijala za određeni model ili kombinacijom gornjeg dela jedne i donjeg druge haljine nastane sasvim nova stvar. Neki meni vrlo dragi modeli su tako ušli u redovnu proizvodnju”, kaže ona.

Sve je počelo kao kućna radinost jedne osobe, da bi uskoro u proizvodnju bile uključene njih četiri – Sandra, njena majka i dvije sestre. Za fotografisanje je zadužen Sandrin suprug Bojan Vasiljević.

“Čim završim neki model, odmah organizujemo fotografisanje posle čega se vraćam za mašinu, a fotke idu kod njega na dalje sredjivanje i objavu. Do sada smo se toliko izveštili da radimo kao na traci. Povremeno organizujemo photo session iznenađenja za kupce, kad ih pozovemo da donesu svoje Sun Skirt modele i onda u studiju svakome uradimo set profesionalnih fotografija. Na taj način želimo da prikažemo stvarne osobe, za koje su modeli pravljeni, u ulozi manekena”, govori nam Sandra, te dodaje da je pomoću suknji i haljina izgradila prepoznatljiv stil, zbog čega neće uvoditi nove artikle u ponudi.

Ipak, ne bježi od upotpunjavanja kolekcije kada se za tim pokaže potreba, pa je nedavno Sun Skirt počeo da nudi i majice, bluze i korzete, kako bi mušterije mogle da odmah iskombinuju željenu suknju sa adekvatnim gornjim dijelom.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije