SimpatičnoZabavna Lola

Kako je jedan dječak pronašao izgubljenog Medu

Najbolji prijatelj četverogodišnjeg Luka Swofforda je njegov plišani medo po imenu Medo i uz njega je već tri godine. Gdje vidite jednog od njih, znajte da je i drugi u blizini – idu zajedno u kupovinu, voze se autom i…

Vesna Drakulic

Najbolji prijatelj četverogodišnjeg Luka Swofforda je njegov plišani medo po imenu Medo i uz njega je već tri godine. Gdje vidite jednog od njih, znajte da je i drugi u blizini – idu zajedno u kupovinu, voze se autom i avionom, šetaju po kući i na kraju dana ih Lukova mama ušuškava u krevet i želi im laku noć. Sve dok se prije nekoliko dana Medo nije izgubio na aerodromu Dallas Love Field!

Luke se sa bakom i djedom vraćao kući iz Colorada gdje su bili na odmoru. Let im je kasnio i Medo je bio u koferu, na sigurnom. No, kada je došlo vrijeme za čekiranje prtljage, Medu su izvadili kako bi Luke mogao mirno i slatko spavati tokom leta. Tek kada je djedov auto stao ispred kuće porodice Swofford, primijetili su da je Medo nestao.

Luke i Medo na aerodromu, Photo: Nikki Swofford

Iako su putovali 13 sati, baka i djed su zajedno sa Lukom i njegovom mamom odjurili na aerodrom kako bi pronašli Medu, ali nisu imali uspjeha. Dječak je bio neutješan. Prijavili su gubitak Mede na odjelu “izgubljeno – nađeno” na aerodromu, ali vijest o izgubljenom plišanom prijatelju malenog Luka odjeknula je tek kada su je objavili na Twitteru i Facebooku. Tada se javio jedan radnik sa aerodroma koji je pokupio izgubljenog Medu i čuvao ga sve vrijeme!

Dok je Medo čekao da Luke dođe po njega doživio je mnoge lude avanture – sjedio je s pilotima u pilotskoj kabini aviona, pomagao je u izgradnji na betonskoj ploči pred hangarom i sjedio je na vrhu auta tima obezbjeđenja. Šest dana je ludovao po aerodromu, a onda je došao trenutak kada se ponovo našao u zagrljaju svog najboljeg prijatelja!

“Luke je skakao od sreće! Pustio je da ga zagrlim i ja, i baka i njegova mlađa sestrica, ali nije ispuštao Medu iz svojih ručica”, sa osmijehom na licu priča Lukova mama Nikki. Medo od tog dana ima na leđima broj telefona porodice Swofford tako da se više nikad neće moći izgubiti.

Izvor: ABC News

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije