Praktična LolaŽivot

Pobijedila postporođajnu depresiju tako što je vježbala sa djecom

Trudnoća promijeni tijelo svake žene, a veoma često se nove mame bore sa postporođajnom depresijom. Nemojte same sebe mučiti zbog toga što ste dobili koji kilogram više – sjetite se da je od te hrane vaše dijete živjelo devet mjeseci…

Vesna Drakulic

Trudnoća promijeni tijelo svake žene, a veoma često se nove mame bore sa postporođajnom depresijom. Nemojte same sebe mučiti zbog toga što ste dobili koji kilogram više – sjetite se da je od te hrane vaše dijete živjelo devet mjeseci u vama i rodilo se živo i zdravo. Ukoliko ne možete prestati da se pitate postoji li način na koji ćete pobijediti postporođajnu depresiju, a ujedno izgubiti i kilograme koje ste dobile u trudnoći, možda će vas priča ove mame iz Mađarske inspirisati na jedno veoma zabavno vježbanje.

Juca Csíkos Andrásné je u 24. godini života rodila blizanke Janku i Alíz. Bila su to njena prva djeca i pošto joj je suprug radio, ona je najčešće bila sama s njima kod kuće. Postporođajna depresija ju je sve više hvatala i nije znala šta da radi. Muž joj je predložio da nađe neki hobi koji bi mogla da radi sa djecom kod kuće. I tada je Juca odlučila da spoji korisno i zabavno tako što je umjesto sa tegovima počela da vježba sa svojim sedmomjesečnim kćerkicama. Svaka vježba joj je postajala lakša i ljepša zato što su ispred nje vječito bila lica njenih kćerkica koje su se veselo smijale dok ih je mama podizala uvis i spuštala. Pri završetku vježbe sa bebicama obavezno su padali poljupci i zagrljaji.

Danas su Jucine djevojčice velike sestre petomjesečnoj Dorki koja je u njihov svijet unijela mnogo gugutanja, radosti i novih vježbi. Dok mama Juca leži na podu i podiže bebicu u vazduh, Janka i Alíz vježbaju sa lutkicama.

“Moje djevojčice su mi najveća inspiracija”, nasmijano priča Juca i dodaje: “Ponekad, kad mi se ne vježba, samo pogledam njih tri i počnem ih podizati uvis ili raditi čučnjeve. Alíz i Janka me sada svaki dan pitaju kakve ćemo vježbe raditi.”

Ova mlada mama i njene tri male dame vježbaju tri puta sedmično po pola sata. I nikada im nije teško, a koristi su mnoge – provode vrijeme zajedno, lijepo im je i čine nešto što je dobro za njihovo zdravlje.

“Ne morate ići u teretanu da biste se vratile u formu. To sve možete da radite i kod svoje kuće. Svakome treba vremena za samog sebe. Želim da poručim svim mamama da će se osjećati mnogo bolje ukoliko nađu dobar hobi”, priča Juca.

Neka vježbanje postane zabava, a ne obaveza! Kliknite na video ispod teksta i pogledajte kako Juca vježba sa svojom dječicom. Sigurno će vam istezanje i čučnjevi ići mnogo lakše kada vidite kako i vaši mališani uživaju u tome.

https://www.youtube.com/watch?v=otu8azrFXWY

Izvor: Daily Mail

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije