FantastičnoZabavna Lola

Kako da vaš pogled bude zavodljiviji nego ikad?

Svaka žena želi da ima što duže trepavice, ali vještačke koje same stavljate na kapke  jednostavno nisu rješenje zato što izgledaju neprirodno i brzo se odlijepe. Upravo zbog toga ne bi bilo loše da razmislite o svilenim trepavicama koje vaše…

Vesna Drakulic

Svaka žena želi da ima što duže trepavice, ali vještačke koje same stavljate na kapke  jednostavno nisu rješenje zato što izgledaju neprirodno i brzo se odlijepe. Upravo zbog toga ne bi bilo loše da razmislite o svilenim trepavicama koje vaše oči mogu krasiti i do tri ili četiri sedmice. Pitate se kako izgleda tretman, da li je bolan ili neugodan? O svemu tome Lola je razgovarala sa Bojanom Zec, koja je sve edukacije za nadogradnju svilenih trepavica završila u Zagrebu i trenutno se usavršava za master trenera u Ljubljani.

Kada se odlučite na to da stavite svilene trepavice, prvo što morate znati je da je veoma važno da nemate nekih zdravstvenih problema sa očima poput alergije, konjuktivitisa i drugih bolesti. Ukoliko je sa vašim očima sve u redu, onda slobodno zakažite termin za stavljanje svilenih trepavica. Vaša kozmetičarka će vam prvo skinuti šminku, odmastiti prirodne trepavice posebnim rastvorom, a zatim mehanički odvojiti gornje trepavice od donjih. Na jednu prirodnu trepavicu može se postaviti jedna ili više ekstenzija. Bojana objašnjava da se svilene trepavice često nazivaju i 2D, 3D ili 6D trepavice kako bi se označio broj ekstenzija koje se stavljaju na vašu prirodnu dlaku. Na svjetskom tržištu trepavice koje se koriste za ovaj tretman su napravljene od sintetičke ili prirodne dlake. Nažalost, na našem tržištu još uvijek nije moguće naći trepavice od prirodne dlake. Sam tretman aplikacije traje oko dva sata, bezbolan je, pa čak i ugodan. Bojana nam je otkrila da se djevojke toliko opuste za vrijeme tretmana da često malo i odspavaju.

Na jedom oku su svilene trepavice, dok na drugo još nisu stavljene ekstenzije.

Nakon što vam je kozmetičarka stavila svilene trepavice, važno je da zapamtite da će one trajati zavisno od toga koliko vam brzo rastu vaše prirodne trepavice, koliko je masna prirodna dlaka, ali ponajviše od načina održavanja. Da bi trajale duže morate ih njegovati tako što ih u naredna 24 časa nakon nadogradnje nećete umivati. Pored toga, Bojana ne preporučuje odlazak u saunu, niti da šminku skidate vlažnim maramicama ili bilo čime što sadrži mast. Svakog dana ih morate iščešljavati specijalnom četkicom. Nema potrebe da na njih stavljate maskaru zato što su one dovoljno guste i dugačke.

Cijena svilenih trepavica zavisi od željene gustine i dužine, a uglavnom se kreće od 50 do 100 KM. Bojana naglašava da morate voditi računa o tome da vam ove ekstenzije stavljaju ljudi koji su stručni u tom poslu i da ih nipošto ne smijete same nasilno skidati jer tako možete oštetiti prirodne trepavice.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije