NevjerovatnoZabavna Lola

Devetogodišnjak aplicirao za posao u agenciji NASA i dobio sjajan odgovor

Nakon što su raspisali konkurs za poziciju službenika za zaštitu planete, NASA je dobila bezbroj prijava za posao, ali nijedna nije originalna kao ona koju je poslao Jack Davis, devetogodišnjak koji se predstavio kao Čuvar galaksije. Kako je naveo u svom…

Lola Magazin

Nakon što su raspisali konkurs za poziciju službenika za zaštitu planete, NASA je dobila bezbroj prijava za posao, ali nijedna nije originalna kao ona koju je poslao Jack Davis, devetogodišnjak koji se predstavio kao Čuvar galaksije.

Kako je naveo u svom pismu, on ima sve potrebne kvalifikacije za ovaj posao.

“Pogledao sam skoro sve filmove o svemiru i vanzemaljcima, jako dobro igram video igrice, a pošto sam mlad, mogu da naučim da razmišljam kao vanzemaljac”, napisao je on.

Njegovo pismo je postalo viralno nakon što ga je njegova porodica postavila na Reddit. Ubrzo je stiglo i do direktora agencije NASA, koji ga je ohrabrio svojim odgovorom.

“Službenik za zaštitu planete bi trebao štititi Zemlju od sićušnih mikroba kada donosimo uzorke sa Mjeseca, asteroida i Marsa. Takođe, tu je zaštita ostalih planeta od naših bakterija, jer moramo odgovorno istraživati solarni sistem. Uvijek smo u potrazi za novim naučnicima i inžinjerima, zbog toga bi trebao da vrijedno učiš u školi. Nadam se da ćemo se vidjeti uskoro u NASA agenciji”, napisao je direktor James L. Green i time ohrabrio ovog dječaka da jednog dana zaista postane čuvar naše galaksije.

Boredpanda.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije