PojaveRadoznala Lola

Pet televizijskih majki i kćerki koje su nas osvojile

Jedna od najvažnijih veza u životu svake djevojčice, a kasnije djevojke i žene, je njen odnos sa majkom. To je odnos koji se mijenja tokom godina i prolazi kroz mnogobrojne uspone i padove koji još više učvršćuju ovu posebnu vezu….

Staša Nikodinović

Jedna od najvažnijih veza u životu svake djevojčice, a kasnije djevojke i žene, je njen odnos sa majkom. To je odnos koji se mijenja tokom godina i prolazi kroz mnogobrojne uspone i padove koji još više učvršćuju ovu posebnu vezu. Mnogi scenaristi pokušali su na veliko ili malo platno prenijeti posebnost ovog odnosa sa svim svojim dobrim i lošim stranama, a nekima je to pošlo za rukom mnogo bolje nego drugima.

Konstantno brbljanje Rori i Lorelaj Gilmor u seriji „Gilmorice“, urnebesno prepucavanje Doroti i Sofije u „Zlatnim djevojkama“ i smiješne svađe između Rozen i Darlin u seriji „Rozen“, samo su neki od antologijskih odnosa između majke i kćerke koji su predstavljeni na malim ekranima. Predstavljamo vam neke od najpopularnijih serija gdje je odnos majka-kćerka prikazan kroz tople priče, dirljive trenutke i poneke smiješne situacije.

„Gilmorice“ – Lorelaj i Rori

Prva serija koja je vjerovatno većini pala na pamet kada su pročitali naslov teksta. Lorelaj i Rori imaju vrstu otvorenog odnosa kakav se rijetko viđa u stvarnom životu. Dijele sve, od neizmjerne ljubavi prema kafi do džinovskih obroka u kafiću „Kod Luka“, a tema o kojoj one nemaju mišljenje praktički ne postoji. Sve govore jedna drugoj, prolaze zajedno kroz teške trenutke i nikad ne napuštaju jedna drugu (dobro, bila je ona jedna faza kada se Rori preselila kod bake i dede i napustila koledž ali to je brzo zaboravljeno).

O popularnosti ove serije najbolje svjedoči činjenica da su mnoge od njihovih duhovitih replika zauvijek obilježile pop kulturu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije