NevjerovatnoZabavna Lola

Kako se ostvario nemogući san jedne mladenke?

Priča o vjenčanju Brittany i Jordona Yosta dirnula je i rasplakala ljude širom svijeta. Naime, Brittanyna velika želja bila je da sveštenik na vjenčanju bude njen djed Ronald Adkins.

Vesna Drakulic

Nažalost, kada je on umro u aprilu 2016. godine Brittany se tužno i teško pomirila s tim da joj se taj san neće ostvariti. Međutim, njena sestra i Jordon su odlučili da se to na neki način ipak desi. Pitate se kako je to moguće?

Za vrijeme ceremonije, sveštenik je zamolio mladence da pognu glavu u molitvi i tada se iz zvučnika začuo glas Brittanyinog voljenog djeda! Pročitao je molitvu, proglasio ih mužem i ženom i rekao mladoženji da sada može poljubiti mladu.

Photo: Sarah Irvin

“Kada nam je sveštenik rekao da pognemo glave u molitvi sestra mi je dodala maramicu, Jordon mi je šapnuo: ‘Brit, sad slijedi velika stvar’ i tada sam čula djedov glas!”, uzbuđeno priča Brittany i dodaje: “Odmah sam mu prepoznala glas i briznula sam u plač. Preplavile su me različite emocije, koljena su mi klecala, ali uprkos suzama u sebi sam se smiješila.”

Audio snimak je bio sa vjenčanja Brittanyne sestre 2015. godine na kojem je sveštenik bio njihov voljeni djed, a osim njegovog glasa na Brittanynoj i Jordonovoj svadbi svoje mjesto je dobila i uramljena velika fotografija tik uz oltar.

Photo: Sarah Irvin

Nije bila iznenađena samo mladenka, već i većina gostiju. Brittany objašnjava da su samo njena sestra, muž i još nekoliko ljudi znali šta je isplanirano za vjenčanje. Kada se začuo djedov glas, plakali su i mladenka i gosti.

Brittany je odrasla uz djeda i baku jer su oni živjeli u njenom komšiluku. I dan danas ih se sjeća sa mnogo ljubavi.

“Obožavala sam ići kod bake i djeda, ali ko to kao dijete ne voli? No, za mene se to nikad nije promijenilo – moj djed je uvijek bio tu za mene kada sam ga trebala i nikada nije oklijevao da mi kaže kad nisam bila u pravu ili kako mogu biti bolja u nečemu. Uvijek sam mu se mogla obratiti, podržavao me je, a i ja sam njemu u svemu pomagala”, otvoreno priča Brittany.

Photo: Sarah Irvin

Sarah Irvin je fotografisala vjenčanje ovog mladog bračnog para i iskreno je bila dirnuta onim što je vidjela. Priznaje da je ovo bio najnevjerovatniji trenutak kojem je imala čast prisustvovati. Ljubav zaista ponekad može da napravi čuda, zar ne?

Izvor: Huffington Post

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije