LjudiRadoznala Lola

Smrti poznatih osoba koje su zaintrigirale javnost

Prevelike doze lijekova ili narkotika, pomiješane sa alkoholom i odveć lošim zdravstvenim stanjem. Automobilske, nesreće, ubistva, srčani udari. Poznate ličnosti širom svijeta umirale su zbog različitih uzroka, ali se zbog nekih smrti i dalje vode polemike.

Ivana Simikić

Obavijene su velovima tajni, a javnosti su dostupne tek šture informacije iz zvaničnih izvještaja.

Princeza Dajana

U jednom pariškom tunelu 1997. godine poginula je princeza Dajana, supruga engleskog princa Čarlsa. U automobilu se nalazio i Dodi Al-Fajed, koga su sumnjičili da je bio njen ljubavnik, a njegov otac Muhamed Al-Fajed je nakon njihove smrti tvrdio da je sudar bio isceniran.

Merilin Monro

Jedna od najljepših žena na svijetu, Merilin Monro umrla je u 36. godini, a njen smrt i dalje izaziva veliku pažnju. Za njen život vežu se brojne kontroverze, koje nisu mimoišle ni način na koji ga je okončala.

Pronađena je mrtva u svom stanu, a zvanična istraga je pokazala da joj je presudila prevelika doza tableta za smirenje. Međutim, zbog njene veze sa predsjednikom SAD Džonom Kenedijem, sve dobija mnogo dublju dimenziju. Po nekim teorijama, ona je ubijena iz političnih razloga, dok je po drugim sama odlučila da je kraj.

Elvis Prisli

Kralj rokenrola Elvis Prisli umro je u 42. godini, a obdukcija je pokazala da je u tijelu imao 14 različitih droga. Ipak, kao zvaničan uzrok smrti se navodi srčani udar. Njegov ljekar je u izjavama za medije posredno potvrdio da mu je droga presudila, jer mi je tokom osam mjeseci bilo propisano oko 10.000 sedativa, amfetamina i narkotika. Jedna od teorija kaže da je Kralj još uvijek živ, te da uživa daleko od očiju javnosti.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije