LjudiRadoznala Lola

Emma Stone najplaćenija glumica Hollywooda: Hajde da pričamo o razlici u honorarima

Časopis Forbes proglasio je Emmu Stone, glumicu filma “La La Land”, najplaćenijom glumicom za ovu godinu i time joj predao mjesto koje je Jennifer Lawrence držala posljednje dvije godine. Dvadeset osmogodišnja glumica je do sada zaradila 26 miliona dolara, većinom zahvaljujući osvojenom Oskaru, koga…

Lola Magazin

Časopis Forbes proglasio je Emmu Stone, glumicu filma “La La Land”, najplaćenijom glumicom za ovu godinu i time joj predao mjesto koje je Jennifer Lawrence držala posljednje dvije godine.

Dvadeset osmogodišnja glumica je do sada zaradila 26 miliona dolara, većinom zahvaljujući osvojenom Oskaru, koga je dobila za ulogu Mie u filmu “La La Land.” Emma je ove godine javno progovorila o razlikama između muških i ženskih plata u glumi, otkrivajući da su njene kolege umanjivale svoje honorare, kako bi svi bili jednaki.

Uradili su to za mene jer smatraju da je to pravedno“, rekla je ona za Out magazin.

Na drugom mjestu liste nalazi se Jennifer Aniston, koju svi znamo po ulozi u seriji “Prijatelji”. Nakon završetka serije počela je da snima filmove, poput “The Yellow Bird”, a novac zarađuje i od privatnih kompanija kakve su Emirates airlines, Smartwater i Aveeno.

Jennifer Lawrence je pala na treće mjesto, sa zaradom od 24 miliona dolara, što je skoro polovina njene zarade iz 2016. godine. Većina njenog novca dolazi od filmova “Mother!” i “Red Sparrow”, te saradnje sa Diorom.

Emma Watson se pojavila na ovoj listi zahvaljujući filmu “Beauty and the Beast”, koji je donio zaradu od 1,26 milijardi dolara.

Najplaćenije glumice 2017. godine:

Emma Stone ($26 miliona)
Jennifer Aniston ($25.5 miliona)
Jennifer Lawrence ($24 miliona)
Melissa McCarthy ($18 miliona)
Mila Kunis ($15.5 miliona)
Emma Watson ($14 miliona)
Charlize Theron ($14 miliona)
Cate Blanchett ($12 miliona)
Julia Roberts ($12 miliona)
Amy Adams ($11.5 miliona)

Variety.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije