Praktična LolaŽivot

Sedam priča žena bez djece: Smatraju nas sebičnim čudovištima

Razmišljam o hraniteljstvu Emma Sexton (41) radi kao voditeljka na talkRADIU i još od 11. godine života je znala da ne želi imati djecu. To je odlučila nakon što je pogledala prvu epizodu serije “Home and away” i vidjela Pippu…

Vesna Drakulic

Razmišljam o hraniteljstvu

Emma Sexton (41) radi kao voditeljka na talkRADIU i još od 11. godine života je znala da ne želi imati djecu. To je odlučila nakon što je pogledala prvu epizodu serije “Home and away” i vidjela Pippu i njenu hraniteljsku porodicu. I dan danas misli da je za nju bolje da se odluči za hraniteljstvo.

“Volim djecu i mislim da ona koja imaju srećno djetinjstvo postaju srećni ljudi. Mnogo djece na ovom svijetu ima teško djetinjstvo, a nisu ništa kriva. Zato bih voljela da pružim podršku i pomoć onima kojima to zaista treba”, objašnjava Emma i nastavlja: “Što se tiče biološke djece, zaista nikad nisam željela da imam mini verziju same sebe. Da bi se podiglo dijete potrebno je mnogo vremena i žrtvovanja, a ta odgovornost većim dijelom leži na ženskim leđima. Znam da djeca donose radost, ali mislim da to mogu osjetiti i na drugačiji način, a ne da sama rodim dijete.”

Dobronamjerni članovi porodice i prijatelji su joj govorili da će se jednog dana predomisliti, ali Emma se odavno pomirila sa svojom odlukom i smatra da je veoma važno pokazati ženama da postoji i drugi izbor.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije