Praktična LolaŽivot

Sedam priča žena bez djece: Smatraju nas sebičnim čudovištima

Imam sindrom policističnih jajnika Carly Ellen Lee (29) je oduvijek željela postati majka. Kada se udala ona i njen muž su godinu dana pokušavali da dobiju dijete prirodnim putem. No, kako im to nikako nije uspijevalo obratili su se doktoru….

Vesna Drakulic

Imam sindrom policističnih jajnika

Carly Ellen Lee (29) je oduvijek željela postati majka. Kada se udala ona i njen muž su godinu dana pokušavali da dobiju dijete prirodnim putem. No, kako im to nikako nije uspijevalo obratili su se doktoru. Dijagnoza je glasila: sindrom policističnih jajnika. Zbog toga Carly nije mogla prirodno ovulirati. Prošli su kroz tri ciklusa liječenja u okviru kojih su doktori pokušavali lijekovima podstaknuti Carlyinu ovulaciju. Nakon toga su im preporučili in-vitro oplodnju. U proteklih šest godina prošli su kroz sedam ciklusa, dva puta je Carly ostajala trudna, ali je, nažalost, oba puta pobacila.

“Vjerujem da društvo očekuje da žene imaju djecu. Kad god upoznam nekoga jedno od prvih pitanja koje mi postave je da li imam djecu. Kada im odgovorim da nemam, veoma često me pitaju da li uopšte želim djecu. Stvarno me je mučilo što moram odgovarati na takva pitanja. Neplodnost čini da se osjećam inferiornom, krivom, tužnom, usamljenom, depresivnom, nestabilnom, emotivnom, iscrpljenom, nepotpunom, slomljenom i neispunjenom”, otvoreno priča Carly.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije