FeminizamHrabra Lola

Muškarci odustaju od braka: Žene više nisu žene

  Sudeći prema rezultatima koje je dobio Centar za istraživanje Pew, želja za brakom raste među mladim ženama u Americi, a opada među mladim muškarcima. Centar navodi da značajan broj žena dobi između 18 i 34 godine smatra da je uspješan…

Lola Magazin

 

Sudeći prema rezultatima koje je dobio Centar za istraživanje Pew, želja za brakom raste među mladim ženama u Americi, a opada među mladim muškarcima.

Centar navodi da značajan broj žena dobi između 18 i 34 godine smatra da je uspješan brak jedna od najvažnijih stvari u životu, dok to isto smatra mnogo manje muškaraca nego prethodnih godina. Ovo istraživanje navelo je autorku Suzanne Venker da objavi tekst u kome feminizam povezuje sa okruženjem u kome je muškarcima pogodnije da se povuku.

Gdje su nestali muškarci koji su pogodni za brak?”, pitanje je kojim se Suzanne bavi. Ona ističe da se po prvi put u istoriji SAD dešava da broj žena na radnim mjestima prevazilazi broj muškaraca, dok je ista situacija i po sticanju univerzitetskih diploma.

Ona smatra da feminizam muškarce istiskuje iz njihovih vječitih uloga hranitelja i zaštitnika porodice, dok zakoni o razvodu predviđaju nepovoljne finansijske posljedice za njih, pa više ne pronalaze nikakve koristi u braku. Tokom istraživanja o trendovima koji prate veze i brak, zaprepastio je broj muškaraca koji su joj rekli da se nikada neće oženiti, ni pod kojim uslovima.

 

“Kada sam ih pitala zašto, uvijek sam dobijala isti odgovor – žene više nisu žene”, kaže ona. 

Smatra da je feminizam doveo do toga da se žene smatraju dobrima, a muškarci lošima, što je uništilo odnos između polova. Jednostavno, kada ljubav krene naopako, oni su ti koji snose krivicu.

“Muškarci su umorni od toga što im se stalno govori da nešto suštinski nije u redu sa njima. Umorni su od toga što im govore da žene nisu srećne i da je to njihova krivica“, govori ona.

Feminizam je učinio da žene brak smatraju nečim zaostalim i prevaziđenim, ali to nije nešto čime se trebamo ponositi, smatra Venker, te dodaje da su žene te koje gube u ovom slučaju.

Lifesitenews.com

 

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije