LjudiRadoznala Lola

Desetogodišnjak potpuno sam porodio svoju majku

Kada se u porodici rodi još jedno dijete njegova starija braća i sestre odmah na sebe preuzmu ulogu zaštitnika i vođe kroz život. No, za desetogodišnjeg Jydena Fontenota taj trenutak je došao ranije, već kada je majka dobila trudove mjesec…

Vesna Drakulic

Kada se u porodici rodi još jedno dijete njegova starija braća i sestre odmah na sebe preuzmu ulogu zaštitnika i vođe kroz život. No, za desetogodišnjeg Jydena Fontenota taj trenutak je došao ranije, već kada je majka dobila trudove mjesec dana prije termina, a njih dvoje su ostali sami kod kuće. Ovaj divni dječak je pomogao svojoj mami da se porodi i tako spasio život i njoj i svom braci!

Ashley Moreau je tog avgustovskog dana ustala iz kreveta, otišla u kupatilo i dobila trudove. Njen vjerenik je otišao na posao, a osim njih u kući je bila još samo Jaydenova jedanaestomjesečna sestrica Remi. Da situacija postane još teža, beba je bila okrenuta tako da su joj prvo počele izlaziti nožice. Jayden je odjurio do bake koja živi u komšiluku, ali ona se oporavljala od operacije kičme i nije mogla ustati da im pomogne. Pozvala je hitnu pomoć, a dječak je odjurio natrag kod svoje mame. Bio je prepušten sam sebi, ali nekim čudom je uspio ostati pribran i rekao joj je: “Mama, samo mi reci šta treba da radim.”

Jayden je spasio život majci i bratu

Dirnuta i uplašena, njegova majka je objasnila da moraju što prije da izvuku bebu. Jaydenova smirenost uticala je na nju i prestala je da plače. Tada je primijetila da je dječak ipak uplašen i zato mu je polako objasnila kako da okrene bebu. Pažljivo je slušao i uspio je da porodi svoju mamu potpuno sam!

“Uopšte nisam razmišljao, bio sam zadivljen. Morao sam povući bebu za nožice, ali polako i nježno”, priča ovaj mali heroj.

No, kada je beba napokon bila u sigurnim rukama, Jayden i njegova mama su shvatili da ne diše! Bez trenutka oklijevanja mališan je odjurio u kuhinju i zgrabio Remin aspirator za nos. Uz pomoć toga on i njegova mama su uspjeli da očiste bebine disajne puteve i Jaydenov novorođeni bato je mogao da diše bez problema!

Maleni Daxx ne bi preživio bez pomoći svog velikog brata Jaydena

Hitna pomoć je stigla nedugo nakon toga i preuzeli su bebicu iz Jaydenovih sposobnih ruku. Doktori su kasnije rekli da bi beba vjerovatno umrla od nedostatka kiseonika, da Jayden nije bio tu da porodi majku i donese aspirator za nos. Ashley je mnogo krvarila za vrijeme poroda, ali ostala je živa zahvaljujući svom sinu.

“Mislim da Jayden nije ni svjestan šta je uradio. Spasio je život i meni i svome malom bratu. On je moj heroj”, kroz suze priča Ashley.

Jayden možda nije svjestan koliko je veliku stvar uradio, ali sigurni smo da vi shvatate. Biće još mnogo toga čemu će on moći da nauči svog malog brata Daxxa, ali ovo je definitivno nešto najdivnije što je za njega učinio! Bravo, Jaydene!

Izvor: Romper, Daily News

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije