DogađajiRadoznala Lola

Prva baletska škola otvara vrata novim balerinama

“Prva baletska škola” iz Banjaluke upisuje četvrtu generaciju učenika na odsjeku klasičan balet. Sve djevojčice i dječaci do 15 godina starosti su dobrodošli. Upis i prijemni ispit će se vršiti 28-31.8.2017. godine u prostorijama Škole u Jovana Dučića 23a, od…

Redakcija

“Prva baletska škola” iz Banjaluke upisuje četvrtu generaciju učenika na odsjeku klasičan balet. Sve djevojčice i dječaci do 15 godina starosti su dobrodošli. Upis i prijemni ispit će se vršiti 28-31.8.2017. godine u prostorijama Škole u Jovana Dučića 23a, od 16 do 19 časova.

Upis u školu ne podrazumijeva prethodno plesno iskustvo, a na prijemnom ispitu se provjeravaju sluh i ritam, fizičke predispozicije za bavljenje baletom i plesnost. Većinu predmeta u nastavnom planu čine praktični predmeti. U toku četverogodišnjeg školovanja učenice pored klasičnog baleta, pohađaju gimnastiku, društveni ples, savremenu igru, solfeđo, kulturnu geografiju baleta i istorijsko-balske igre. Po završetku svakog razreda učenice dobijaju svjedočanstvo i sa završenom osnovnom baletskom školom mogu nastaviti školovanje bilo gdje u svijetu. Škola je jedina umjetnička baletska škola u Republici Srpskoj, koja je osnovana uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture RS i Vlade RS.

Radost bavljenja baletom sa nama već uveliko dijele učenici škole putem brojnih javnih nastupa, ali i zapaženih takmičarskih rezulatata. U maju ove godine učenice ”Prve baletske škole” izvele su samostalno predstavu iz baletskog repertoara ”Kopelija”, što je dokaz koliko se može postići strpljivim i predanim radom. Takođe, učenice škole su prošle školske godine osvojile 4.mjesto na Evropskom prvenstvu u klasičnom baletu u Poljskoj. Škola ima izuzetnu saradnju sa čuvenom Baletskom školom ”Lujo Davičo” iz Beograda, koja je potvrđena i ugovorom o saradnji.

Ako ste sanjali da postanete balerina, možda je kasno, ali za Vaše dijete je sada pravo vrijeme!

Sve informacije možete dobiti putem brojan telefona 065/167-683, internet stranice www.prvabaletska.com ili Facebook stranice.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije