LjudiRadoznala Lola

Pismo jedne djevojke njenom očuhu je rasplakalo cijeli svijet

Kada se roditelji razvedu i vjenčaju sa drugim partnerima djeci treba vremena da se prilagode svim tim promjenama. Nažalost, ponekad nemaju dobar odnos sa maćehom ili očuhom, ali Katelyn Miller je ipak imala više sreće.

Piše: Vesna Drakulic

Huffington Post, Love What Matters

Ona sa ponosom svog očuha Lancea Jeskea naziva tatom. U pismu koje mu je napisala navodi da mu je beskrajno zahvalna na tome što je nju i njenog brata uvijek gledao kao da su njegova rođena djeca. On iz prethodnog braka ima troje djece i nikada nije pravio razliku između njih i Katelyn i njenog brata.

“Ti nisi moj biološki otac, ja nemam tvoje prezime i nimalo ne ličim na tebe. Svaki muškarac može napraviti dijete i staviti svoje ime na rodni list, ali samo pravi čovjek poput tebe može da brine za dijete koje nije njegovo. Mom bratu i meni si bio veliki uzor. Moj biološki otac mi je nekoliko puta slomio srce, ali ti si uvijek bio tu da sastaviš te slomljene dijelove. Svakim zagrljajem si popravljao te polomljene komadiće moga srca.

Znam da sam u prošlosti bila buntovnica zbog izbora momaka sa kojima sam se zabavljala, ali ti si me naučio šta znači biti pravi čovjek. Znam da me pravi muškarac neće varati, neće izabrati drogu i alkohol umjesto mene, neće me ni fizički ni verbalno zlostavljati i nikada neće učiniti da se osjećam kao da nisam dovoljno dobra.

Katelyn sa ponosom govori ljudima da je Lance Jeske njen tata, Foto: Courtesy of Katelyn Miller

Srce mi je nekoliko puta bilo slomljeno, ali ti si uvijek bio tu da mi pomogneš. Učinio si da osjećam da sam zaslužila da budem srećna tako što si imao snažan, zdrav i predivan brak sa mojom mamom. Tretirao si je onako kako ona zaslužuje. Godinama sam gledala kako vaša veza raste i nadam se da ću jednog dana naći nekoga ko će me voljeti i podržavati kao ti moju majku.

Nikada me nisi tjerao da budem nešto što nisam. Čak i kada sam milion puta mijenjala mišljenje o tome šta želim da uradim ti si podržavao svaku moju odluku. Kada sam griješila ti si mi pomagao da to popravim. Nekako si uspio da preživiš moje tinejdžerske godine i to mi sve govori o tvom strpljenju. Ti si zaista jedno predivno ljudsko biće i kada me ljudi pitaju ko je moj tata ja s ponosom izgovaram tvoje ime.”

Katelyn je na Dan očeva ove godine iznenadila svog očuha kada mu je rekla da želi da uzme njegovo prezime. Bio je jako dirnut, oči su mu se napunile suzama i jedva je uspio da je pita: “Da li ti zaista postojiš?” Bio je presrećan zbog njene odluke, a Katelyn je to samo jedan od načina da mu zahvali zato što joj je oduvijek bio divan tata.

“Hvala ti od sveg srca na tome što sam postala žena kakva jesam. Znam da bez tebe ne bih bila ni blizu da budem osoba kao što sam danas. Hvala ti što si se uvijek brinuo za našu porodicu. Iako me nisi napravio ti si me oblikovao sa 11 godina brige i nikada me nisi naveo da posumnjam u samu sebe. Svaki put kad pričam o tebi ja se rasplačem zato što me ti nikada nisi razočarao kao drugi muškarci u mom životu. Kada oni odu ili me ponize ja ću uvijek imati tebe. Hvala ti na svemu što činiš za mene. Jako sam ponosna što sam tvoja kćerka.”

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije