KulturaRadoznala Lola

Porodična drama, istorijska romansa ili pametna fantastika – šta je vaš odabir?

Ljubitelji serija već neko vrijeme zadovoljno trljaju rukama zato što se približava njihovo tradicionalno omiljeno doba godine- jesen. Sve velike američke televizijske kuće poput „NBC-ja“, „ABC-ja“, „CBS-a“  i „FOX-a“ takmiče se u osvajanju domaćeg i inostranog tržišta, a u tom…

Staša Nikodinović

Ljubitelji serija već neko vrijeme zadovoljno trljaju rukama zato što se približava njihovo tradicionalno omiljeno doba godine- jesen. Sve velike američke televizijske kuće poput „NBC-ja“, „ABC-ja“, „CBS-a“  i „FOX-a“ takmiče se u osvajanju domaćeg i inostranog tržišta, a u tom nadmetanju najviše profitiraju gledaoci. Budžeti za snimanje serija veći su nego ikada, a to se direktno odražava na kvalitetu pa tako imamo hitove poput fenomena „Igra prestola“ koji su zauvijek izmijenili istoriju televizije. Kanali su odavno shvatili da su serije budućnost, tako da nikada nismo imali bolju ponudu drame, akcije, romanse i specijalnih efekata, a jedini problem je kako donijeti odluku o tome koju seriju gledati.

Lole su i same velike ljubiteljke serija tako da znamo kako vam je, ali zato smo pronašli odlično rješenje: svakog petka ćete na portalu moći pronaći preporuku za tri serije koje su se na neki način izdvojile, bilo svojom pričom, kvalitetom ili nekim drugim X faktorom. Ovaj put su to zaslužile jedna naizgled mirna porodična drama koja je „isplivala“ u moru napetih akcijskih serija, istorijska romansa koja je dugo čekala na svoju ekranizaciju i inteligentna naučno fantastična serija koja ispituje uticaj tehnologije na čovjeka. Sigurni smo da ste već uzbuđeni, tako da krećemo!

This is US, NBC

Foto: Ron Batzdorff, NBC

„Najveće iznenađenje sezone”, „topla ljudska priča u svom najboljem obliku” i „drama o pravim ljudima” samo su neki od epiteta koji su pripisani seriji “This is US” (Ovo smo mi) televizijske kuće „NBC”. Format isprepletenih porodičnih priča gdje se istražuju komplikovani odnosi između različitih članova jedne velike porodice već je korišten u serijama kao što je “Parenthood”, ali „This is US” pronašao je svoju publiku odmah po objavljivanju prve najave koja je do danas jedan od najgledanijih serijskih trailer-a u istoriji.

Postoji mnogo teorija o tome zašto je ova serija tako brzo pronašla put do srca gledalaca, ali tačan odgovor je vjerovatno onaj najjednostavniji: ljudi su se umorili od čudovišta sa specijalnim efekatima i poželjeli da vide nešto realno, ljude od krvi i mesa koji su nesavršeni i griješe kao i oni sami. Porodica Pearson prolazi kroz razna životna iskušenja, a sa mnogima od njih možete se poistovjetiti. Serija je posebno zanimljiva zbog neuobičajenog sistema naracije i vremenskog slijeda kojim se prate doživljaji glavnih likova, a već kraj prve epizode obećava da se radi o novini na serijskom nebu. Cijelu prvu sezonu već možete pogledati i taman se pripremiti za drugu koja starta 26. septembra.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije