DogađajiRadoznala Lola

Pišem ti poslednji put:  Pjesnik Goran Tadić dolazi u Banjaluku

„Pišem ti poslednji put“ naziv je poetske večeri kojom će pjesnik iz Novog Sada Goran Tadić obradovati svoju publiku u Banjaluci. U srijedu, 20. septembra, Tadić će u Vijećnici Banskog dvora od 19 časova govoriti svoje satenske stihove, koje će…

Vanja Stokic

„Pišem ti poslednji put“ naziv je poetske večeri kojom će pjesnik iz Novog Sada Goran Tadić obradovati svoju publiku u Banjaluci. U srijedu, 20. septembra, Tadić će u Vijećnici Banskog dvora od 19 časova govoriti svoje satenske stihove, koje će pratiti zvuk klasične gitare. Organizatori događaja su udruženje građana eTrafika.net, magazin Lola i Kulturni centar Banski dvor.

Goran Tadić je kantautor, kompozitor i pjesnik koji je do sada napisao više od 700 pjesama, te izdao šest knjiga. Prvu zbirku poezije objavio je u maju 2011. godine pod nazivom „Satenski stihovi“, da bi već naredne godine publici ponudio novih stotinu pjesama objedinjenih u zbirci „Oprosti mi stihove“. U junu 2013. godine objavljuje zbirku pjesama „Duša u mekom povezu“, kao i izdanje koje je nazvao „Dijaspora misli“, a koje opisuje kao knjigu u kojoj su zapisane njegove misli. „Oči naše“ naziv je zbirke pjesama objavljene 2014. godine, a početkom 2016. svjetlo dana ugledalo je njegovo najzanimljivije i najpopularnije izdanje – zbirka „Kad pročitaš, spali“.

Radi se o pjesmama napisanim na razglednicama, čestitkama, dopisnicama i u formi pisama. Ovo izdanje nije knjiga u njenom klasičnom obliku već skup pisama obavijenih kanapom, čime se uspostavlja intiman odnos između pjesnika i čitaoca, koji stiče utisak da su stihovi pisani specijalno za njega. Publika će na pjesničkoj večeri imati priliku da kupi autorove knjige.

Pored poezije, njegova velika ljubav je i muzika, pa je komponovao melodije za pozorišne predstave, te objavio CD “Sitnice”. Kaže da se umjetnošću bavi iz sasvim sebičnog razloga – da bi imao šta doživjeti.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije