KulturaRadoznala Lola

Lola vam preporučuje: Tri odlične mini serije za kvalitetan vikend

Desilo se ono za šta smo se nadali da će barem još malo pričekati: jesen je zakucala na naša vrata i sa sobom donijela dosadnu kišu i hladno vrijeme. Jedine osobe koje su uzbuđene zbog početka novog godišnjeg doba najvjerovatnije…

Staša Nikodinović

Desilo se ono za šta smo se nadali da će barem još malo pričekati: jesen je zakucala na naša vrata i sa sobom donijela dosadnu kišu i hladno vrijeme. Jedine osobe koje su uzbuđene zbog početka novog godišnjeg doba najvjerovatnije su ljubitelji serija koji vrlo dobro znaju da sada nastupa njihovo vrijeme!

Vade se dekice, pripremaju laptopi i tableti, torenti rade kao što nisu radili mjesecima i serijoljupci već planiraju višesatne maratone kada ih niko neće prekidati. Oni vjerovatno već imaju pažljivo spremanu listu naslova koje žele pogledati, ali za sve vas koji biste željeli pogledati nešto dobro ali nemaju ideju šta, tu su Lole! Imamo preporuku za one koji žele dozu drame i nerviranja oko sudbine negativca kojeg istovremeno mrzite ali vas i fascinira, kao i dvije izuzetno kvalitetne mini serije koje će vas osvojiti kao što su i svjetsku publiku.

Narcos, Netflix

Foto: Netflix

Preporuke otvaramo sa jednom od najnapetijih serija proteklih godina čija je treća sezona imala svoj debi na malim ekranima početkom septembra. Iako je život čuvenog kolumbijskog narkobosa Pabla Escobara ekranizovan više puta u američkoj i domaćoj kolumbijskoj produkciji, nijedna serija nije na tako vjerodostojan način predstavila uspon i pad čovjeka koji je do današnjeg dana jedan od najčešćih simbola Latinske Amerike. Pratimo Pabla od njegovih ranih dana kada je shvatio kako je kokain iduća velika stvar na tržištu i počeo graditi laboratorije za izradu droge u kolumbijskim džunglama, pa sve do stvaranja imperije i trenutka kada je postao toliko nedodirljiv da mu čak ni predsjednik nije mogao ništa.

U sve se upliće američka agencija za suzbijanje narkotika DEA na čelu sa dva ambiciozna agenta koji vrlo brzo shvataju da ne smiju birati sredstva ukoliko se stvarno žele izboriti sa Escobarom. Ucjene, izdaje i krvoproliće prate dvojicu agenata u njihovoj borbi, a čini se kako je njihov najveći protivnik uvijek korak ispred. Ako ste za dozu akcije i fenomenalnih dijaloga ne trebate tražiti dalje od ove Netflixove perjanice.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije