KulturaRadoznala Lola

Lola vam preporučuje: Tri odlične mini serije za kvalitetan vikend

Big little lies, HBO Mini serija koja se bavi ženskim problemima oduvijek je bila popularan format, ali dugo se na televiziji nije pojavila neka koja toliko zaokuplja pažnju kao što je to slučaj sa „Big little lies” (Male velike laži)…

Staša Nikodinović

Big little lies, HBO

Mini serija koja se bavi ženskim problemima oduvijek je bila popularan format, ali dugo se na televiziji nije pojavila neka koja toliko zaokuplja pažnju kao što je to slučaj sa „Big little lies” (Male velike laži) koja je ekranizacija istoimenog romana Liane Moriarty. Ova serija producentske kuće HBO na početku nas uvodi u naizgled idilične živote tri mlade žene koje žive u uvijek sunčanom kalifornijskom gradiću gdje ljudi obično dolaze kako bi zasnovali porodicu.

Foto: HBO

Kao što to obično biva, ništa nije onako savršeno kao što se čini, tako da se životi novopečenih prijateljica Madeline, Celeste i Jane počnu ispreplitati na zanimljive načine. Sve prati misteriozni zločin o kojem saznajemo samo osnovne detalje u prvim scenama prve epizode, a cijela serija je u stvari retrospektiva događaja koji su doveli do fatalne noći kada je zločin počinjen. Da li je jedna od naših junakinja krivac ili je pak žrtva? Sve su to pitanja na koja ćete odgovore strpljivo dočekati u posljednjim scenama epizode kojom se završavam prva sezona. Obećavamo vam, svaka minuta se isplati a možda se i vaša teorija o ubici potvrdi! A ne smijemo zaboraviti spomenuti ni da ova serija ima toliko fenomenalan soundtrack da ga nećete moći prestati slušati ni mjesecima nakon što odgledate seriju. Ovo pišemo iz iskustva.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije