KulturaRadoznala Lola

Lola vam preporučuje: Tri odlične mini serije za kvalitetan vikend

The Pillars of the Earth, Starz Za kraj ostavljamo jednu pravu poslasticu za ljubitelje srednjeg vijeka, vitezova, princeza i borbi mačevima. Serija „The Pillars of the Earth” (Stubovi zemlje) takođe je urađena prema književnom prijedlošku jednog od najpopularnijih pisaca istorijske…

Staša Nikodinović

The Pillars of the Earth, Starz

Za kraj ostavljamo jednu pravu poslasticu za ljubitelje srednjeg vijeka, vitezova, princeza i borbi mačevima. Serija „The Pillars of the Earth” (Stubovi zemlje) takođe je urađena prema književnom prijedlošku jednog od najpopularnijih pisaca istorijske fikcije Kena Folletta. Radnja je smještena u fiktivni srednjovjekovni grad Kingsbridge gdje se isprepleću sudbine jednog arhitekte, vještice, plemkinje i misterioznog mladića koji je nijem tokom prvih epizoda serija i krije veliki talent za rezbarenje. Iza svega stoji velika zavjera koja je započeta na kraljevskom dvoru, kao i spletke ogorčenog sveštenika koji će sve uraditi kako bi uništio život naših glavnih likova.

Foto: Starz

Znamo da smo vam upravo vjerovatno opisali televizijski uradak koji sadrži sve one tipične elemente za jedan serijal sa tematikom srednjeg vijeka, ali ono što „Stubove zemlje” izdvaja daleko ispred konkurencije je nevjerovatna vjerodostojnost u prikazivanju života u ovom periodu. Imaćete osjećaj da se stvarno nalazite u toj mračnoj kraljevoj odaji i da zajedno sa glavnim junakom prolazite kroz muke dok gradi veličanstvenu katedralu. Likovi su odlično razrađeni i stvarno će vas zanimati kako će se odvijati njihove sudbine zato što ćete odmah od početka shvatiti da se ne radi o priči sa tipičnim krajem. Dajemo pet plus za kostimografiju, priču i dramaturgiju čija kvaliteta ne opada ni u jednom trenutku od početka do kraja serija. Dodatna prednost: radi se o mini seriji tako da ju možete pogledati već tokom ovog vikenda.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije