LjudiRadoznala Lola

U najtežim danima ova žena je pronašla ljubav svog života

U martu 2015. godine Riona Kelly je pala niz stepenice i pretrpjela moždani udar zbog čega su joj se noge oduzele. Da stvar bude još gora, njen tadašnji suprug joj je rekao da želi razvod nakon 14 godina braka. Iako…

Vesna Drakulic

U martu 2015. godine Riona Kelly je pala niz stepenice i pretrpjela moždani udar zbog čega su joj se noge oduzele. Da stvar bude još gora, njen tadašnji suprug joj je rekao da želi razvod nakon 14 godina braka. Iako on tvrdi da joj je to saopštio dan prije nego što je pala niz stepenice, Riona kaže da joj je to rekao tek nakon što je ostala nepokretna. Cijeli njen svijet se srušio.

Doktori su joj prvo govorili da će moći napraviti prve korake šest sedmica poslije moždanog udara, ali dani su prolazili, a ona je i dalje bila vezana za krevet. Tada su joj saopštili da možda više nikad neće moći da hoda. I u tom trenutku joj je u pomoć priskočio personalni trener Keith Mason.

U januaru 2016. Riona je počela da trenira, a uz Keithovu pomoć je za dvije sedmice napravila prve korake! Kada su završili s vježbama, Riona i Keith su ostali u kontaktu. Redovno su  se čuli i viđali i uskoro je između njih dvoje planula ljubav.

“Keith mi je pokazao šta znači kada si u vezi s nekim ko te voli, u vezi koja je jaka, puna harmonije, kompromisa, odanosti i iskrenosti. Pronašla sam svoju drugu polovicu”, iskreno priča Riona.

Ova divna hrabra majka četvoro djece je uz pomoć svoje ljubavi uspjela ponovo da stane na svoje noge. Bilo je dana kada joj je sve djelovalo teško, ali nije željela odustati.

“Nedostajalo mi je da osjetim toplinu u nogama, da sa svojom djecom trčim i skačem po blatnjavim baricama i osjetim vodu na koži. Nedostajale su mi male lude stvari koje svi mi uzimamo zdravo za gotovo”, priznala je Riona.

U trenucima kada joj se činilo da nada više ne postoji, Keith je bio taj koji joj je ulivao snagu, hrabrost i volju da se bori i dalje. Danas Riona ne samo da može hodati, već opet uživa u trčanju i skakutanju sa svojim mališanima.

“Snaga i hrabrost se ne mjere uvijek medaljama i pobjedama, već prevaziđenim borbama. Najsnažniji ljudi nisu uvijek oni koji pobjeđuju već osobe koje ne žele odustati nakon što izgube-a Riona nikad nije odustajala”, priča Keith.

Riona je presrećna zbog toga što se pojavio u njenom životu. Dok je ležala i plakala zbog toga što ne može hodati, on ju je čvrsto grlio i govorio joj koliko ga je inspirisala i koliko je voli, ali i da je sasvim u redu to što se osjeća isfrustrirano i da je dobro da se isplače. Bio je uz nju cijelo vrijeme i njih dvoje danas uživaju u svakom trenutku svog zajedničkog života.

Izvor: Independent

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije