LjudiRadoznala Lola

Poruka potpunog stranca je bila velika utjeha jednoj ožalošćenoj majci

U teškim trenucima života topla i ljubazna riječ znače više od ičega. Jedan stjuard je tokom leta primijetio da jedna putnica ne izgleda baš najbolje. Bila je to Tricia Belstra, majka koja je putovala na sahranu svog sina. Kada ju je…

Vesna Drakulic

U teškim trenucima života topla i ljubazna riječ znače više od ičega. Jedan stjuard je tokom leta primijetio da jedna putnica ne izgleda baš najbolje. Bila je to Tricia Belstra, majka koja je putovala na sahranu svog sina. Kada ju je upitao da li je dobro i čuo šta se desilo, stjuard joj je izjavio saučešće i donio joj čašu vode, dijetalnu Coca Colu i led za piće. Djevojka koje je sjedila pored nje ponudila je da joj naspe piće pošto su Tricijine ruke drhtale.

Kad je avion sletio djevojka koja je sjedila pored Tricije joj je pomogla sa prtljagom. Na izlasku iz aviona stjuard je prišao Triciji, još jednom joj rekao koliko mu je žao zbog njenog gubitka i stavio joj papirnati ubrus na dlan rekavši da ovo nije puno, ali želi da joj nekako pomogne. Tricia mu je zahvalila, ali je poruku pročitala tek kad je izašla s aerodroma.

Foto: Facebook

“Moja porodica i ja smo 2004. godine izgubili mog brata. Koliko god je to još uvijek traumatično za mene, ne mogu ni da zamislim koliki bol tek vi osjećate kao majka. No, gledao sam kako je moja majka tugovala i to je proces koji nikad ne prestaje. Biti majka prije svega znači donijeti na svijet novi život i dati obećanje budućnosti. Vaša misija ne završava ovdje, život vašeg sina je veći od njegove smrti i uvijek će biti. Moja mama se očajnički borila za neki drugi cilj kako bi barem malo ublažila bol. No, sada je shvatila da se ta bol teško smanjuje. Nemojte trošiti svoju energiju na to već pokušajte sve moguće kako biste osjetili radost. Posjećujte porodicu, približite se ljudima sa kojima ste izgubili kontakt, putujte. Ovo je vaša priča i vi dugujete i samoj sebi i sinu da se pobrinete da ovo preživite. Nemojte se opterećivati. Svijet je prepun ljudi kojima je zaista stalo do vas čak i ako vama tako ne izgleda.

Ja neću tako uskoro prestati da mislim na vas, niti ću se prestati pitati kako ste i šta radite. Iz svega ovoga ćete izaći kao snažnija osoba, a ja ću cijelo to vrijeme navijati za vas.”

Tricia je briznula u plač nakon što je pročitala ovu poruku i imala je osjećaj da je taj mladi čovjek jedan od Božjih anđela.

“Mnogo sam mu zahvalna na tome što je našao vremena da mi napiše tako divnu poruku iako me ni ne poznaje”, izjavila je Tricia.

Porodica Belstra nikad nije uspjela da sazna ime i prezime tog stjuarda, ali se nadaju da će njihova zahvalnost nekako doći do njega. Ponekad zaista pomaže kada se na ovom svijetu upoznate s ljudima koji razumiju vaš bol.

Izvor: Scary Mommy

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije