Hrabra LolaLoliteti

Lolitet: Želite li neki od Ginger Fox proizvoda?

Ne postoji žena na ovom svijetu koja može da odoli lijepoj torbi i koja misli da ih trenutno ima sasvim dovoljno. Uvijek može još neka da se nađe u kolekciji. No, veoma često odustanemo od kupovine zbog astronomski visokih cijena….

Vesna Drakulic

Ne postoji žena na ovom svijetu koja može da odoli lijepoj torbi i koja misli da ih trenutno ima sasvim dovoljno. Uvijek može još neka da se nađe u kolekciji. No, veoma često odustanemo od kupovine zbog astronomski visokih cijena. Upravo to se desilo i Nedi Popović iz Novog Sada, kada je šetajući gradom u izlogu vidjela jednu torbu koja joj se mnogo dopala. Budući da je cijena bila previsoka, Neda je u tom trenutku odlučila da pokuša sama napraviti tašnu. Ušla je u prodavnicu metraže, kupila nekoliko materijala i dala se na posao. Kada je tašna bila gotova Nedine prijateljice su se oduševile i zamolile je da i njima sašije jednu. Nakon toga, iste te prijateljice nagovorile su Nedu da počne prodavati svoje proizvode. I tako su nastale torbice pod imenom „Ginger Fox“, a njima su se pridružili i novčanici, omoti za knjige i nakit.

Rad na novoj narudžbi Neda počinje izborom boje osnovne tkanine i slike koju će uz nju koristiti. Nakon toga bira materijale koji će se bojom i dezenom uklopiti u cijelu priču. Kad počne s radom na novoj torbici ili novčaniku Neda nikad ne zna kako će to sve na kraju izgledati. Prve konture njenih unikatnih remek-djela mogu se vidjeti tek na pola puta u toku šivanja. Za izradu ovih unikatnih stvarčica Neda koristi eko kožu, mebl štofove i keper platna kao osnovu, te raznorazne materijale za ukrašavanje. Sve što joj treba kupuje u prodavnicama metraže na kilogram, mada često reciklira i staru garderobu.

Foto: Ginger Fox

Kada su želje kupaca u pitanju, Neda kaže da se oni najčešće odlučuju za pismo torbe od eko kože i tekstila sa kaišem koji se skida. Osim njih ona pravi i manje i veće torbe od mebl štofa zaobljenog/vrećastog oblika, kao i poštarske torbe na preklop i rančeve. Motivi na njenim torbicama, novčanicima i omotima za knjige su uvijek pozitivne slike i citati u koje i ona sama vjeruje. Nikada ne koristi vulgarne i negativne natpise i fotografije, mada joj se znalo dešavati da dobije i takvu narudžbu.

“Uglavnom se najviše prodaju novčanici, omoti za knjige i pismo torbe, ali nema pravila. Što se motiva tiče, oni se menjaju sa modom. Na primer, trenutno su vrlo popularni jednorozi, Mali princ i geometrijski motivi. Ono što uvek prolazi su sove, mačke i bicikli”, priča Neda.

Foto: Ginger Fox

Svaka torba, novčanik, omot za knjige ili ogrlica je drugačiji i zbog toga se nikad ne zna koliko vremena će joj trebati za izradu. Neda uglavnom istovremeno radi na nekoliko komada odjednom, a kaže da joj za izradu omota za knjige treba oko 45 minuta, dok rad na torbi i novčaniku iziskuje jedan do dva sata njenog vremena. Sve zavisi od modela na kojem radi. Za sebe i drage ljude pored svega ovoga dizajnira i šije plesne kostime i garderobu. Pitali smo odakle joj inspiracija za sav taj kreativni rad.

„Ja sam po struci arhitekta, a profesionalno se bavim plesom i koreografijom, tako da se može reći da sam u duši kreativac i esteta. Volim da stvaram i inspiraciju nalazim kako u modnim trendovima, tako i u bojama i citatima”, sa osmijehom na licu priča Neda.

Foto: Ginger Fox

Ukoliko želite da imate ove unikatne predivne torbe, novčanike, omote za knjige ili neku lijepu ogrlicu iz Nedine kreativne radionice posjetite Facebook stranicu “Ginger Fox”. U slučaju da živite u Novom Sadu ili vas put nanese u taj grad potražite proizvode sa potpisom “Ginger Fox” u Kreativnom prostoru na drugom spratu Pariskog magazina i Unikatnom kutku na Trgu mladenaca 6.

Jedan novčanik i jedan omot za knjige možete osvojiti zahvaljujući Nedi i Lola magazinu. Potrebno je da na svom Facebook profilu objavite ovaj tekst i napravite printscreen objave, koji ćete nam poslati u inbox Loline Facebook stranice. Prijave prikupljamo do srijede, 20. septembra, u podne, nakon čega ćemo putem slučajnog odabira obradovati dva čitaoca ovim jedinstvenim poklonom. Srećno!

Pročitaj još

Od iste osobe
Najnovije